Darbeye Hayır

Memiş: "Halkımıza karşı yönelen her türlü saldırıya karşı duracağız. Memleketin tüm meydan ve caddelerinde darbe girişimine karşı duracağız" dedi.

Darbeye Hayır

Mehmet Can TUNÇ

DİYARBAKIR-Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda çeşitli sivil toplum ve siyasi parti üyeleri FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için bir araya geldi.

İSTASYON MEYDANINDA TOPLANDILAR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Saadet Partisi Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan, HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanı Şehmuz Tanrıkulu, İlçe Teşkilatları ve  Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile İstasyon Meydanında Darbe girişimini kınamak için basın açıklaması düzenlediler. Vatandaşlar ellerinde Türk, Filistin, AK Parti, Hüda Par ve Tevhit bayrakları taşıdığı görülürken, "Dik dur eğilme bu ümmet seninle", "Seni vuranı unutma el halkım", "Cuntanın tankı yıldıramaz halkı", "İradene sahip çık", "Darbeye geçit yok", "Zalimler için yaşasın cehennem" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır temsilcisi Yunus Memiş, "Halkımıza karşı yönelen her türlü saldırıya karşı duracağız. Memleketin tüm meydan ve caddelerinde darbe girişimine karşı duracağız." dedi.

BÜYÜK BİR BADİRE ATLATILDI

Memiş, Türkiye'de yeni bir darbe girişimiyle daha karşı karşıya kalındığını ve büyük bir badirenin atlatıldığını söyledi.  Türkiye'de dün akşam bir grup insanlık düşmanı tarafından gerçekleştirilen askeri kalkışma sadece seçilmiş hükümete karşı değil tüm halka ve İslam ümmetine karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu aktaran Memiş,15 Temmuz'un Türkiye için yeni bir milat olduğunu vurguladı.

"Halkın darbecilere karşı direnerek kendi geleceklerini tekrar vesayet altına alınmasına izin vermeyen Müslüman Türkiye halkı izzetli bir direniş sergilemiştir" diyen Memiş şunları kaydetti:

BU GÜRUH YAPIYI KINIYORUZ

"Daha önce gerçekleştirilen darbeler amacına ulaşmadığı gibi bugün de ulaşmayacak. Türkiye halkının bugününü ve yarınını hedef alan bu alçakça kalkışmayı lanetliyoruz. Halka silah doğrultan bu güruhu telin ediyoruz. Halkımıza karşı yönelen her türlü saldırıya karşı duracağız. Memleketin tüm meydan ve caddelerinde darbe girişimine karşı duracağız. Halkımızı da zorbalara darbecilere karşı direnmeye davet ediyoruz."

İstasyon meydanındaki toplantı sonrasında halk, AK Parti İl Binası'nın önünde "demokrasi nöbeti" tuttu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler