1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Darbecilere karşı Gölbaşı tek yürek oldu
Darbecilere karşı Gölbaşı tek yürek oldu

Darbecilere karşı Gölbaşı tek yürek oldu

Gölbaşı'ndaki demokrasi nöbetinde ilçe başkanları bir araya gelerek birlik mesajı verdi.

A+A-

Gölbaşı'ndaki siyasi parti başkanları ve temsilcileri Atatürk Sahil Parkında gerçekleştirilen  Demokrasi Nöbetinde bir araya gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ortak tepkilerini dile getirdiler. 


Türkiye’de 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain saldırısı sonrasında tüm yurt genelinde birlik ve beraberliğin bir çok örneği sergilenmiş Türk halkı solcusundan, sağcısına, tek yürek olmuştu. 


15 Temmuz gecesinden bugüne kadar farklı siyasi görüşlere sahip olan binlerce vatandaş, el ele, omuz omuza meydanlarda Demokrasi’ adına nöbet tutmaya devam ediyor. 
Bu birlik ve beraberliğin bir örneği de Gölbaşı'nda yaşandı. Atatürk Sahil Parkında toplanan Gölbaşılılar hem hain saldırıyı kınıyor, hem de göstermiş oldukları birliktelikle ‘Demokrasiye darbe vurulamaz’ mesajı veriyor.  Gölbaşı'ndaki siyasi parti temsilcileri de ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek Atatürk Sahil Parkı’nda bir araya geldi.

AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ilçe başkanları ve temsilcileri Atatürk Sahil Parkında omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan yaptığı konuşmasında ‘Biz bu yola kefenizimizi giydik çıktık” diyerek, “Bu millet 600 yıl cihana hüküm sürmüş Osmanlı'nın evlatlarıdır. Çanakkale'de 250 bin şehitle yazdığımız destanı 15 Temmuz'da da 250 şehidimizle yazdık. Bu millet bir ve beraber olduğu sürece üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur." dedi.

“15 Temmuz gecesi milletçe maruz kaldığımız hain darbe girişimini ve bu darbe girişiminin arkasındaki tüm karanlık güçleri lanetliyorum.” diyerek sözlerine başlayan CHP İlçe Başkanı Nuriye Atabey ise konuşmasında şu ifadelere yer vedi:

 "Halkımız siyasi parti, siyasi görüş ayırt etmeksizin sokaklara çıkarak meşru direnme hakkını bu gayrimeşru darbe kalkışmasına karşı kullandı. Halkımız demokrasiye ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını ve inancını bu vahim olay çerçevesinde bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir." diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy da demokratik yolların dışındaki tüm askeri ve siyasi müdahalelere karşı olduklarını belirterek, "Bizler ihtilallerden en büyük zararı görmüş bir hareketin mensubu olarak, demokratik yolların dışında yapılacak her türlü siyasi ve askeri darbelere ve müdahalelere şiddetle karşı çıkıyoruz." diye konuştu.

BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Özcan Abdurrahmanoğlu demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmasında ; “Biz bir olduğumuzu birlik olduğumuzu, tek vücut olduğumuzu bu hain darbe girişiminde yedi dövüle gösterdik. Biz bugün burada görüşümüz ne olursa olsun parti rozetimizi bir kenara attık. Bizim Allahımız bir, peygamberimiz bir. Dinimiz bir, kıblemiz bir, bayrağımız bir vatanımız bir, bizi bölmek isteyenleri cenabı Allah kahhar ismiyle kahreylesin.” dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu ise "15 Temmuz cuntası sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda tıpkı Suriye gibi, tıpkı Irak gibi, tıpkı Libya gibi, Türkiye'de de bir iç savaş çıkarma girişimidir. Ortada bir bataklık varken, sinekleri öldürmek tek başına yeterli olmayacaktır, aslolan, bataklığı kurutacak önlemlerin alınmasıdır. Rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi, bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, vatanına bağlı, imanlı ve ihlaslı evlatlarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da siyasi parti ilçe başkanlarına göstermiş oldukları birliktelikten dolayı teşekkür ederek, Gölbaşı’nın 15 Temmuz gecesi gösterdiği vatan sevgisiyle tarih yazdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından tüm siyasi parti başkanları ‘Bir başkadır benim memleketim’ eseri eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile  birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.