REKLAMI GEÇ

Darbeci askerler davası önümüzdeki hafta da devam edecek

Darbeci askerler davası önümüzdeki hafta da devam edecek

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. Duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Mahkeme Heyeti, geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan duruşmalarda 50’yi aşkın tanığın ifadeleri tamamlanamayınca celselerin önümüzdeki hafta da devam etmesini kararlaştırdı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 18:40

İŞADAMLARI İLE ASKERLER YARIMŞAR GÜN

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması da Pazartesi günü EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki aynı salonda başlayacak. Mahkeme, sabah bölümünde işadamlarına yönelik davaya, öğleden sonra da darbeci askerlere yönelik davaya bakacak. İlk dalga operasyonlarda alınan işadamlarına yönelik açılan davada 39’u tutuklu 67 sanığın yargılanacağı yargılanacak.

İKİ YARBAYDAN TUGAY KOMUTANI HAKKINDA İFADE

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan davanın bugünkü duruşma celsesinde 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli iki yarbayın ifadelerine başvuruldu. İlk olarak Lojistik Destek Komutanı Yarbay Cumhur Özkılıç, 15 Temmuz’la ilgili bilgilerini paylaştı. Özkılıç, “O gece halka ateş açıldığını görünce kanımız dondu.  Genelkurmay’dan gelen talimatları okudum. Bülent Yılmaz Yarbay ile bir anlam veremedik. Tugay Komutanına ‘Komutanım biz bu işin neresindeyiz’ diye sordum. Bu arada Valimiz komutanı aradı. Komutan ‘Ben yerimdeyim. Herhangi bir problem yok. Eğitim yapıyoruz. Eğer Çardak’ta bir problem olursa askerler onunla ilgili de önlem alırlar’ dedi.  Sabah 05’e kadar tugay komutanımızın bu işin içinde olduğunu düşünmedim. Daha doğrusu konduramadım” dedi.

11.Komando Tugayı Tank Tabur Komutanı Yarbay Özay Öntürk ise 15 Temmuz gecesi Tugay komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın kendisinden Bergama’ya gönderilmek üzere 4 tank ve 2 zırhlı muharebe aracı (ZMA) istediğini, komutanın bu araçları istediği ana kadar karşı safta olabileceğini hiç düşünmediğini belirterek, “Üsteğmen Yılmaz’a bu konudaki emri iletirken bir yandan da 2-3 saat sürer şeklinde ağırdan almasını istedim. Bu arada Bergama tank tabur komutanı beni aradı ve Ege Ordu’nun böyle bir emri olmadığını söyledi. Bunu Cumhur Yarbay vasıtasıyla tugay komutanına iletilmesini sağladım. Tugay komutanı da ‘Zaten iptal ettirdim. O konu biraz netameliydi’ dedi. Zaten bunun öncesinde tank ve ZMA’ların Bergama’ya gidemeyeceğini belirtmiştim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı