Advert
as

Daraltılmış İlçe Toplantısında Doğalgaz Konuşuldu

Daraltılmış İlçe Toplantısında Doğalgaz Konuşuldu

Solhan Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu Daraltılmış İlçe Danışma Meclis toplantısında Doğalgaz konuşuldu.


Ak Parti Solhan İlçe Teşkilatı, Daraltılmış İlçe Danışma Meclis toplantısını Belediye Kültür Merkezinde düzenledi.

Toplantıya İl Başkanı Mehmet Hanifi Güler, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kolak, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Ak Parti İlçe Teşkilatı, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik ve Kadın kolları, Mahalle Temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Son dönemde yapılan hizmetlere değinen Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu,”Pandemi sürecinde ilçemizde bir takım tedbirler alındı, bir takım çalışmalar yapıldı. Covid 19 hastalığı nedeniyle Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla milletimize verdiği özellikle ekonomik istikrar katılım paketinden dolayı ilçeye 1'ci fazda 2536 kişiye bin tl'lik yardım gönderildi. 2'ci fazda ilçemizde 2152 vatandaşımıza bin tl, 3'cü fazda 212 kişi, birde açık kapı dediğimiz yani Cimer’e iletilen talepler neticesinde 21 kişi olmak üzere toplamda 4921 tane vatandaşımız 1000 TL'lik nakdi yardımdan faydalandı. Yine bu süreç içerisinde Kaymakamlığımız, Belediyemiz koordinesinde yapılan çalışmalar neticesinde hem seyahat işlem süreci başından itibaren, hem ilçede seyahat kurulu oluşturuldu. Hem de Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Özellikle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan vatandaşlarımıza en kaliteli en iyi hizmeti sunmak için bu kurumuz aracılığıyla 1217 aileye hizmet verilmiştir. 3139  vatandaşımızın parası  Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla bankalardan, PTT'den çektirilmiş evlerinde kendilerine teslimatı yapılmıştır. 2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanlardan 1176 kişiye yine aynı şekilde parası evde teslim edilmiş ve bu süreçte ekonomik istikrar kalkınma paketi kapsamında buna ilaveten sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza 593 bin 800 TL nakti para gelmiş ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Yine aynı şekilde belediye başkanımızda zaten ifade edecek bu süreçte yine gerek maske dağıtımı konusunda, gerek ihtiyaç nakdi yardım veya paket destekleri noktasında ciddi destekleri oldu. Dezenfekte çalışmalarından tutunuzda her alanda çalışmaları oldu, katkıları oldu. Ben huzurlarınızda başkanımıza ve meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum.

 

Solhan kamuoyunun gündeminde olan doğalgaz için beklentimiz var. Doğalgaz boru hattın Solhan’ın içinden geçiyor. İlçemize doğalgazın verilmesini talep ediyorduk, ısrarlı talebimiz buydu. Bir an önce eş zamanlı olarak verilmesini talep etmiştik. İşte bir takım teknik durumlardan kaynaklı Genç ilçesi bir protokol gerçekleştirildi.

 

Bizimde 2021 veya 2020'nin sonbaharına doğru kaldı. Şartları zorluyoruz, bu süreçte özellikle il başkanımıza biz burada doğalgazla ilgili taleplerimizi iletirken sağ olsun kendiside bir söz verdi. Bununla ilgili il başkanları toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat 1'ci ağızdan bu talebimizi arz edeceğini söylediler. Allah razı olsun sözünü de tuttular. Genel merkezde yapılan il başkanları toplantısında bunu dile getirdiler. İnşallah hatta 2022'de ifade ediliyordu, ama onu daha erkene 2021'e akabinde de biz 2020 içerisinde de ısrarlı talebimizi sürdürüyoruz.

 

Bununla ilgili hafta başında il başkanımız, belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimizle birlikte Ankara’da ilgili kurumlar nezdinde bunun mücadelesini vereceğiz. İnşallah en kısa zamanda da Solhan’ımızı da doğalgaza kavuşturacağız.”dedi.

 

18 yıldır ülkeyi yöneten Ak Parti’nin yaptığı yatırımların herkes tarafından bilindiğini söyleyen Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, “2023 ve daha sonraki hedeflerde ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağına dair inancımız tamdır. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün Ak parti teşkilatları bu memlekete gerçekten gönül vermiş insanlardır. Çok değerli hazirun bizde hizmetlerden ziyade biraz özellikle bu son dönemde ülkemizde ve dünyada meydana gelen bu salgın hastalık pandemiden dolayı bizlerde Arakonak’ta gerekli tedbirleri aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hükümetimizin talimatları doğrultusunda gerek temizlik konusunda, gerek dezenfekte, gerek vatandaşa maske dağıtımında olsun, gıda yardımları olsun yada yapmamız gereken ne varsa yaşlı ziyaretleri ve sonrada hastanede engelli olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları konusunda gereken yardımları yapmışızdır. Vatandaşımızın emrindeyiz, vatandaşımızın hizmetindeyiz, bunun uğraşını veriyoruz. Biz Arakonak teşkilatı olarak Solhan teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Her zaman Sayın Belediye Başkanımızın bize destekleri oluyor. Araç gereç konusunda, teknik personel konusunda yardımları görüyoruz. Başkanımız ile birlik ve beraberlik içindeyiz. Biz inşallah daha güzel hizmetler için var olan mücadelemizi daha güçlü bir şekilde sürdürmeye çalışacağız.”dedi.

 

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Pandemi sürecinden dolayı uzun bir süredir, ayrı düştük ama rabbime hamdolsun yavaş yavaş normalleşiyoruz. Ve bugün o normalleşmenin ilk adımlarından biride şuanda bir aradayız ve daraltılmış ilçe danışma meclis toplantımızı tertiplemiş bulunmaktayız.

 

Elbette ki bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Bu süreçleri yaşarken de ister istemez hem dünya, hem ülkemiz ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşmakta ve dolayısıyla bunun getirdiği problemler, sıkıntılar özellikle yerel idarecileri yerel yönetimleri çok ciddi anlamda etkilemekte. Ama Allah’a hamdolsun biz özellikle Solhan Belediyesi olarak hiçbir zaman hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan bize tebliğ edilen görevleri en iyi şekilde yapabilmenin yollarını hep aradık, bundan sonrada hep arayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki size güvenen, size vekaletini veren, sizi buraya layık görüp gönderen insanlar sizden icraat bekliyor. Vermiş olduğunuz vaatlerin sözünü, vermiş olduğunuz projelerin neticesini bekliyor. Bunu beklerken de sizin mazeret üretmenizi istemiyor, bunu çok net biliyoruz. Ve dolayısıyla bizlerde mazeret üretmeden daha yaşanılabilir bir ilçe için, daha yaşanılabilir bir Solhan için bütün gayretimizi bütün çabamızı ekip olarak ortaya koyduk ve mücadelemize devam ediyoruz. Bundan sonra da devam etmeye çalışacağız. Bundan zerre kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Değerli arkadaşlar biz yaklaşık 3 senedir doğalgazla ilgili Solhan Belediyesi olarak bütün gayretimizle mücadelemizi ortaya koyduk. Ben vicdanen rahatım, sizinde zerre kuşkunuz olmasın. Allah’ta biliyor, şahittir her yerden nerede elimizden ne gelirse tüm kapıları zorlamışız bugüne kadar. Solhan’ın doğalgazı alması da en doğal hakkıdır. Bütün ilçelerimizin öyle ama doğalgaz hattı Solhan’ımızın merkezinden geçiyor. Dolayısıyla vatandaşımız da haklı olarak benim merkezimden geçen bir doğalgazdan ben faydalanamıyorum. Benim ilim alıyor, elbette ki alacak benim ilimin 20 km güneyindeki ilçem alıyor, elbette ki alsın, onların adına sevindik. Allah hayırlı mübarek eylesin benim Solhan’ım niye almıyor.

 

Dolayısıyla böyle olunca da sayın başkanım Solhan kamuoyuna cevap verememe durumuna düştük. Özellikle son süreçte yaşananlar gerçekten beni aşırı derece üzdü. Geçen bayramlaşma programında bu konuyu bakanımıza arz etmeye çalıştım. Gerçek Solhan kamuoyuna işte belediye başkanımız pasif gerçekten bu işin hakkından gelmiyor. Yoksa isteseydi bu doğalgaz gelirdi, algısı oluşmuş birileri de bunu iyiden iyiye dillendirmeye çalışıyor.

 

Doğalgaz için sayın bakanımız ve sayın vekillerimizin ilçemize gelerek seçim sürecinde vermiş olduğu vaatlerden ibarettir. Ve bizde bunu üzerine defalarca oturduğumuz her toplumda, gittiğimiz her yerde bunu dillendirmeye çalıştık.  Dedik ki inşallah 2020 itibariyle de Solhan doğalgazla buluşacak. Bakın biz bunun adımlarını 2 sene önce atmış olduk. Doğugaz Genel Müdürü Belediyemizde bir araya geldik. İstişare sonrasında üst yapıdan kaynaklı zararı siz belediye olarak üstelenirseniz biz size doğalgazı vereceğiz dediler. Bende hemen kalktım apar topar bir meclis kararı çıkarttırdım. Meclis kararında dedik ki üst yapıdan kaynaklı zararları Solhan Belediyesi olarak bizler karşılıyoruz. Ve bu almış olduğum meclis kararını firmanın genel müdürüne tebliğ ettirdik. Hepimizin beklentisi şuydu 2020 yılında Allah nasip ederse Solhan kaza, bela olmazsa doğalgazla buluşacaktı.

 

Ama gelin görün ki bazı farklı nedenlerden dolayı bazı ekonomik nedenlerden dolayı olmadı. Hafta başında Ankara’ya gidip bütün mücadelemizi ortaya koyacağız. Ben inanıyorum ki en kötü ihtimal Solhan’ın doğalgazıyla ilgili bir tarih belirleyeceğiz. Bu 2021'mi olur, 2022'mi olur, ama bunu yapmak zorundayız. Solhan kamuoyunu rahatlatmak için muhakkak ki bir cevap verme gerekliliği var, bunu yapmak zorunluluğumuz var.”dedi.

 

Ak Parti'nin alternatifinin yine Ak parti olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler,"Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanımız birçok konuya değindiler. Biz sabaha kadar Ak Parti'nin hizmetlerini anlatsak bitiremeyiz. Ak partinin alternatifi yine Ak Parti'dir. Küçük meselelerden büyük fırtınalar koparmaya sonrada organize olup arkadaşlarınızın kalbini kırmaya, birbirimizle didişip tartışmaya, birbirimizi suçlamaya gerek yok. Arkadaşlar bakın bir oluşum varsa Ak Parti’nin dışında bu Solhan’ın problemlerinin çözebilecek Türkiye’nin problemlerini, Bingöl’ün problemlerini çözebilecek birileri varsa söyleyin. hepimiz birlikte oraya gidelim. Küssekte kızsakta bu işleri yine Ak Parti çözer.”dedi. 

 

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum