Haberler

Danıştay'ın Ayasofya kararına Rus Ortodoks Kilisesi'nden ilk tepki: Büyük ayrışmalara yol açabilir

Güncelleme:

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Böylece Ayasofya cami olarak kullanılabilecek. Bu karar sonrası Rus Ortodoks Kilisesi bir açıklama yaparak, "Ayasofya müzesinin camiye dönüştürülmesi kararından üzüntü duyduk. Karar büyük ayrışmalara yol açabilir" dedi.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Bu karar sonrası Rus Ortodoks Kilisesi'nden küstah bir tepki geldi.

"ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK"

Rus Ortodoks Kilisesi'nin basınla ilişkilerden sorumlu yetkilisi Vladimir Legoyda, Danıştay'ın kararına ilişkin olarak, "Rus Ortodoks Kilisesi ile diğer Ortodoks kiliselerinin endişelerine kulak verilmemiş olması çok üzücü" dedi.

Legoyda, "Söz konusu karar, çok yazık ki, mevcut anlaşmazlıkları gidermeye yönelik değil. Tam tersine, (Rus Ortodoks Kilisesi lideri) Patrik Kirill'in 6 Temmuz'daki açıklamasında belirttiği gibi daha büyük parçalanmalara yol açabilir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Öğretmenler Günü Danıştay Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

Pekcan:

Yabancı ülkeler karar alırken Türkiye ne der diye düşünüyor mu? Bizde ne işimize gelirse kimseyi takmadan karar alabilmeliyiz.

29
7
yanıtYanıtla
MEHMET:

hahahaha güldürdün, bak şimdi burdan anasayfaya git, orda dolar/euro/altın yukarı doğru hareket ediyor.. hadi bakalım hayirlı olsun ekmek 10 lira..

yanıt6
yanıt8
Murattis:

Sen yabancı ülkeye bağlı olduğunu bilmiyosun galiba yediğin peynir zeytin dolar endeksli kullandığın telefon dolara endeksli daha ne sayıyimki sana ben yazık

yanıt0
yanıt0
misafir:

kudurun

22
9
yanıtYanıtla
1234:

hayırdır da neden ayrışmalara yol açsın mekan bizim. . .

20
8
yanıtYanıtla
Adnan:

Kırın şu kelepçeler artık korkma Vatan

17
6
yanıtYanıtla
FATİH SULTAN MEHMET:

NE CÜRETLE BÖYLE Bİ AÇIKLAMA YAPAR RESMEN KIŞKIRTMA VAR YETKİLİLİLER GEREĞİ YAPAR SANIRIM

12
8
yanıtYanıtla
AA:

Önümüz pek hayır gibi gözükmüyor hayır gibi gözükür şer olur şer gibi gözükür hayır olur bence doğru bir karar değil

7
10
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

NE ZAMAN BİRLİK OLDUK Kİ , AYRIŞMA OLSUN. BAK DALGANA , BATILIN MEVSİMİ GEÇTİ. RÜZGAR HAKTAN ESİYOR. .

11
5
yanıtYanıtla
PUHAHAHA:

ülkücü gemici kaptan sözümü rüzgar haktan esiyomuş. göçebeye bak sen

yanıt1
yanıt2
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title