Danıştay üyesi Muharrem Özkaya'nın İskender Paşa cemaatinin lideri Esad Coşan'la ilgili yaptığı paylaşım tartışma konusu oldu.

Danıştay üyesi, tarikat şeyhini yere göğe sığdıramadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HSYK üyeliğine seçmesinin ardından görev süresi dolunca Danıştay üyesi olarak atadığı Muharrem Özkaya, Nakşibendi tarikatının bir kolu olan İskender Paşa cemaatinin resmi internet sitesinde okuduğu bir makeleyi dolar krizine atıf yaparak Twitter’dan paylaştı. Özkaya, mesajında Esad Coşan’dan “İlim ve irfan sahibi Hocamız” diye bahsetti.

Cumhuriyet'in haberine göre Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya, Twitter’daki hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Özkaya, Nakşibendi tarikatına bağlı İskender Paşa cemaatinin resmi internet sitesi “www.iskenderpasa.com”da vefat eden cemaat lideri Esad Coşan’ın “Üç vahim savaş” başlıklı yazısını övgüyle paylaştı:

“İlim ve irfan sahibi Rahmetli Prof Dr. Esad Coşan Hocamızın Haziran 1994 tarihli İslam mecmuasındaki başmakalesi geçen haftadan bu tarafa ayrı bir gözle yeniden yeniden okunuyor... Çok mühim bir savaşın içerisindeyiz. Asla ümitsiz olmayınız.”Özkaya, bu yazıyı ABD ile yaşanan dolar krizine atıf yaparak paylaştı. Cemaat yapılanmasının verdiği zararı onarmaya çalışan yargının bir üyesinin, başka bir cemaatin liderinin yazısını övgüyle paylaşması soru işaretlerine neden oldu.

danistay-uyesi-tarikat-seyhini-yere-goge-sigdiramadi-500110-1.

ERDOĞAN SEÇMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş’e bağlı Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı olarak görev yapan Muharrem Özkaya ’yı 2014 yılında HSYK üyesi olarak seçti. HSYK Genel Kurulu, Özkaya’nın görev süresinin dolması üzerine 2017’de Danıştay üyeliğine atandı. Muharrem Özkaya, aynı zamanda Erdoğan’ın eski avukatı, AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya’nın da ağabeyi.