Mudurnu Ortaokulu öğrencileriyle 25 Nisan Perşembe günü bir araya gelen Damla Topluluğu üyeleri, 23 Nisan'ı çocuklarla birlikte bir kez daha kutladı. Şenlikte çeşitli oyunlar oynandı.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLÜ DAMLALARLA BİRLİKTE OYNADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında, koordinatörlüğünü Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği Bolu İl Temsilcisi ve Damla Öğrenci Topluluğu Kurucu Başkanı Mustafa Gökdoğan'ın organize ettiği şenlik ilk olarak müzik eşliğinde dans eden palyaçolar ile başladı. Oyunların kurallarını Gökdoğan anlattı, çocuklar gönüllü damlalarla birlikte uzun bir süre oyunları oynamaya devam etti. Öğrencilerin hayallerinin zenginleşmesi ve birlik beraberlik duygusunun aşılanması için düzenlenen etkinlikte öğle arası tavuklu pilav dağıtıldı. Ardından ise halat çekme yarışı ve ip atlama aktiviteleri de oynayan çocuklar balonları bir araya getirerek yıkılmayan kule yapmaya çalıştılar.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Mudurnu Ortaokulu öğrencilerinin yüzlerini boyayan gönüllüler çocukları hem sevindirdi hem de yoğun bir ilgiyle oyunlara katılmalarını sağladı.

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Son oyunda ise öğrencilerden hayallerinin bir kâğıda yazılması istendi. Gelecek ile ilgili düşlerin yazılı olduğu kâğıtlar helyum gazı ile doldurulmuş rengârenk balonlara bağlandı ve çocuklar tarafından aynı an da gökyüzüne bırakıldı. Etkinlik sonu öğrencilerle vedalaşan gönüllüler şenliği sorunsuz bir şekilde bitirmenin sevinci ile Mudurnu'dan ayrıldı. Elif Erdoğan