2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde 2009 - 2014 yılları arasında Pazarcık belediye başkanlığı yapan Kamil Dalkara, CHP’den Pazarcık Belediye Başkanlığı için aday adaylığını 23 Eylül Pazar günü açıklayacak. Geçtiğimiz günlerde Pazarcık merkezde yaptığı istişare toplantısında konuşan Dalkara, CHP olarak mutlaka Pazarcık belediye başkanlığını kazanması gerektiklerini söyledi.

İNSANLARIN DOĞDUKLARI KENTLERE KARŞI BORÇLARI VE SORUMLUKLARI VARDIR”

Dalkara, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Belediye Başkan Adayı olunmaz, Belediye Başkan Adayı gösterilir. Buna karar verecek olan ben değil, sizleriniz. İnsanların doğdukları ve yaşadıkları kentlere karşı borçları ve sorumlukları vardır. Eğer o kentte yaşayanlar, sizden o kent için sorumluluk almanızı istiyorlarsa, siz: "bana ne’’ diyemezsiniz, o sorumluluktan kaçamazsınız. Benim Belediye Başkan aday adayı olmamla ilgili bu istek ve arzu artan bir şekilde gelirse ben bu sorumluluktan kaçmam, bu işe soyunurum, bu işi yapacak enerjimiz, heyecanımız, bilgi birikimi ve vizyonumuz da var" dedim. Pazarcık’lı kardeşlerimde bu istek ve arzunun arttığını gördüm ve kendi kendime; ‘’Kamil, artık bu sorumluktan kaçamazsın’’ dedim ve önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olma kararımı verdim ve Pazar günü de bu kararımı ilçe binasında açıklayacağım.

PAZARCIK İYİ YÖNETİLMİYOR”

Belediye Başkanlarının görevi; yönettikleri yerleri ileriye taşımak, daha güzel ve daha yaşanabilir hale getirmektir. Görüyorum ki ve çok sesli olarak işitiyorum ki; Pazarcık iyi yönetilmiyor. Pazarcık’ta son 4 yılda somut olarak‘ işte bu diyeceğiniz’ gözle görülür bir tane proje yok. Ne yazık ki; özellikle son 4 yılda Pazarcık gelişen bir kent olacağına, bir köykent olma noktasına getirildi. Bunun en büyük şahitleri de sizlersiniz, 4 yıl önceki Narlı ne idi şimdi ne durumda. Yeterli hizmeti alamadığı ortada. Biz 2009 yılından 2014 yılına kadar yaptığımız işler ortada ve vatandaş görüyor. Şu anki mevcut yönetim ne yaptı görüyoruz ki koskocaman bir hiç, artık buna dur demenin zamanı geldi. Aslında Pazarcık, Pazarcıklılar; daha iyi, daha güzel şehirde yaşamayı hak ediyor. Ama ehliyetsiz, heyecanını kaybetmiş ve vizyonsuz yerel yönetim anlayışı ilçeyi işte bu noktaya getirdi, yani Pazarcık’ı geri götürdü. Pazarcık’ın bu noktaya gelmesindeki en büyük sorun kenti yönetenlerin vizyonsuzluğu. Bilinmesi gereken şudur ki; enerjisini, heyecanını kaybeden ve vizyonu olmayanlar yönettikleri kentleri geleceğe taşıyamazlar. Pazarcık olarak maalesef bunu yaşıyoruz. Bunu değiştirebiliriz, değiştirmek bizim elimizde. Pazarcık gibi ilçeler; Belediye başkanı ve yanındaki 3 kişi ile yönetilemez. Pazarcık’ı ancak, STK, meslek odaları, dernekler, muhtarlar, ilçenin kanaat önderleri ve halk yani ‘’Katılımcı Demokrasi ‘’ ile geliştirir ve geleceğe taşıyabiliriz. Belediye Başkanlığı artık sadece; park, bahçe ve yol yapmak değildir. Belediye Başkanları, o kentin tüm dinamiklerini harekete geçirecek, yani katalize edecek, kısaca kentin orkestra şefliğini yapacak çapta ve kalibrasyonda olmalıdır Pazarcık Belediyesinde ‘’halkına hesap veren belediyecilik anlayışını sergileyeceğiz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Artık kabuğunu kırmış, makûs talihini yenmiş bir Pazarcık olma vaktimiz geldi. Biz bunu yapacağız.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz