Gündem Dalgın veznecinin fazladan ödediği 10 bin euroyu Müge Anlı buldu

Dalgın veznecinin fazladan ödediği 10 bin euroyu Müge Anlı buldu

Paylaş
Dalgın veznecinin fazladan ödediği 10 bin euroyu Müge Anlı buldu

Kayseri’deki bir döviz bürosu veznedarlık yapan Ahmet Aksu hayatının kabusunu yaşadı. Talihsiz adam 15 Ocak günü dalgınlıkla 34 bin euroyu 44 bin euro olarak bozmuş ve durumun farkına vardığında iş işten geçmişti. Fazla ödeme yaptığı kişilere dün Müge Anlı'nın programından seslenen Ahmet Aksu'ya çok geçmeden müjdeli haber geldi

Kayseri Kazancılar Çarşısı’ndaki bir döviz bürosunda veznedarlık yapan Ahmet Aksu, 15 Ocak günü dalgınlıkla 34 bin euroyu 44 bin euro olarak bozdu. Yaklaşık 10 dakika sonra durumu fark eden 25 yıllık veznedar ne yapacağını şaşırdı.

MÜGE ANLI'NIN PROGRAMINA ÇIKTI

10 bin euro fazla ödeme yapan Ahmet Aksu, önce gidip durumu polise anlattı. Ardından yardım istemek için Müge Anlı’nın kapısını çaldı.


'İNSANLIK NAMINA GETİRİN' DİYE SESLENMİŞTİ

25 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını belirten dalgın veznedar Ahmet Aksu "Ben onların iyi niyetlerine inanıyor ve duyarlı olduklarını düşünüyorum. İnşallah durumu fark ettiklerinde geleceklerdir. İnsanlık namına aldıkları fazla parayı geri getirmelerini istiyorum. Kendilerine duacı oluruz" demişti.

PARAYI DÖVİZ BÜROSUNA TESLİM ETTİ

Önce polis merkezine giden Mikail Akça ve yakını Duran Akgündüz, ardından olayın yaşandığı döviz bürosuna gitti. Burada parayı döviz bürosu sahibine teslim eden Mikail Akça, durumu fark ettikten sonra üzüldüklerini söyledi. Döviz bürosu sahibi Bekir Berk de Mikail Akça'ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti.


Döviz bürosu sahibi Bekir Berk (solda) ile Mikail Akça (sağda)

'1 GÜN SONRA PARANIN FAZLA OLDUĞUNU FARK ETTİK'

Fransa'da işçi olarak çalışan 43 yaşındaki Mikail Akça ise parayı ev almak için bozdurduklarını ifade ederek, "O gün telaşımız vardı. 10 günlüğüne izin alarak Kayseri´ye geldim. O gün de bize 180 bin TL para lazımdı ev almak için. Tapuda randevumuz vardı. Parayı bozdururken fazla ya da eksik aldığımızı hiç düşünmedik. Biz de şok olduk, farkına vardık. Paranın döviz bürosundan olduğu aklımıza gelmedi. Karımla aramızda başka bir para anlaşmazlığı da vardı, o an olayı çözemedik. Eşim de çok üzüldü. Olayı duyduktan sonra en yakın karakola gittik. Kayınbiraderimin eşi aradı Fransa´dan. Farkına varınca da en yakın karakola giderek işlemleri başlattık. Paranın fazla olduğunu 1 gün sonra fark ettik. Aldığımızda da sayma gereği duymadık, aklımıza art niyet gelmedi. Ben kalpten gelen bir helallik istiyorum" dedi.