Haberler

Daha önce yere dökülen kayısı çağlasının kilosu şimdilerde 100 TL'den satılıyor

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde, erik ve badem çağlasının ardından 5 yıl öncesine kadar üreticiler tarafından yere dökülen kayısı çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Daha önce seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlasının kilogramı şimdilerde 100 TL'den satılıyor.

Erdemli ilçesinde kayısı ağaçlarında seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, ekşi ve lezzetli tadı keşfedilince katma değeri yüksek meyveye dönüştü. Özellikle AŞ eren hamile kadınlar tarafından talep gören, havaların ısınması nedeniyle 20 gün önce hasadına başlanan kayısı çağlası, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere gönderiliyor.

Daha önce yere dökülen kayısı çağlasının kilosu şimdilerde 100 TL'den satılıyor

20 GÜN ÖNCE HASAT BAŞLADI

İlçeye bağlı Kocahasanlı Mahallesi'nde 3 dönüm örtü altında kayısı üreticiliği yapan İlyas Kil, "Bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı çağlalarımız 20 gün erken olgunlaştı. Daha önceleri çağlalarımızı satamıyorduk ve yere döküyorduk. Son 5 yıldır erik ve badem çağlası gibi kayısı çağlası da insanlar tarafından tüketilmeye başlandı. Çağlalarımızın ilk hasadını yapmanın sevincini yaşıyoruz. İlk hasadımızdan elde ettiğimiz ürünlerimizi kilosu 100 TL'den sattık. Ben bütün üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum" dedi.

Daha önce yere dökülen kayısı çağlasının kilosu şimdilerde 100 TL'den satılıyor

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise ilk kayısı çağlasının hasadına katılarak, üreticilere bol ve bereketli sezon diledi. Erdemli'de her geçen gün ürün çeşitliliği arttığını aktaran Şahin, "Limon ve domates üreticiliği ile birlikte turfanda meyve yetiştiriciliğinde Erdemli artık Türkiye'de önde gelen ilçeler arasında yerini aldı. Sezonun ilk erik hasadını yapmamız ile birlikte normalde 20 gün sonra yapılması planlanan kayısı çağla hasadı bugün yapılıyor. Daha önceleri üreticilerimizin ağaçlarda seyreltme yapmak için yere döktükleri kayısı çağlaları artık vatandaşlarımız tarafından büyük rağbet görüyor. Son 5 yıldır artık kayısı çağlası da toplanarak satılıyor. Bu yıl ilk turfanda kayısı çağlasının kilosu 100 TL'den satıldı. Ben bütün üreticilerimize bol bereketli bir hasat sezonu diliyorum" diye konuştu.

Üreticiler, topladıkları kayısı çağlalarını birer kilogramlık kaselere koyarak, tüketilmek üzere büyükşehirlere gönderiyor.

Daha önce yere dökülen kayısı çağlasının kilosu şimdilerde 100 TL'den satılıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Ankara Haberler

500

Yorumlar (7)

Ömer:

Bu hamile canı çekme olayı bir Türkiye’de var, 25 senedir onca millet gezdim nazlanma sadece bizim hanımlarda

20
4
yanıtYanıtla
Sarı Çizmeli:

Yorumunuz belkide burada yazılan en isabetli yorum . benim yaşadığım ülkede böyle bir şeye 41 senedir şahit olmadım bizim türkiyedeki kadınların kışın ortasında karpuz istemelerini ben hiç anlamış değilim galiba sadece bizim milletimize has bir şey olamlı.

yanıt7
yanıt0
efe can:

mansallah, birileri laf üretir, bahane üretir, birileride üretim yapar, ne olursa olsun üretim üretim

14
2
yanıtYanıtla
Yorumcu3:

Bu da son yıllarda moda oldu.sera kurup ağacın daha erken sürede cicek açıp meyve vermesini sağlayıp çok yüksek fiyattan satıp kara geçiyorlar. Tamam kar yapın ama bu kadar da olmaz.ama Allahın da bir hesabı vardir bi hortum kasırga fırtına bir selle bütün bu emekleri de heba edebilir.doğanın belli bir dengesi düzeni var dengeyi değiştirmenin çok iyi birsey olduğunu düşünmüyorum

5
2
yanıtYanıtla
ahmet:

bunu zaten biz yiyielim diye değil hamileler vb kişiler

yanıt0
yanıt1
Alp:

Habere bak turfanda nadide olan bi şeyi sanki yaygın gibi yazıyorsunuz, kim alır kilosu 100 e

5
1
yanıtYanıtla
isimsiz:

Klasik haberler. . .

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title