Daha İyi Göreceğim Diye Göz Sağlığınızdan Olmayın!

Tamer ÖREN - İşportada satılan optik ve güneş gözlüklerine rağbet edilmemesi konusunda uzmanlar vatandaşlarımızı uyararak ' Hurda plastik ve metalden yapılan bu gözlükleri vatandaşlarımız kesinlikle kullanmamalı. Daha iyi göreceğim diye vatandaşlarımız görme yetisini kaybedebilir' dedi.

Daha İyi Göreceğim Diye Göz Sağlığınızdan Olmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle yaşlı insanlarımızın görme sorunu yaşamasından dolayı işportacıların daha çok cami önlerinde satış yapmayı tercih ettiği optik gözlükler  ile   daha çok hediyelik eşya satan işyerlerinde satılan ve gençlerin yoğun  ilgi gösterdiği  ucuz ve kalitesiz malzemelerden üretilen güneş gözlükleri tehlike saçıyor.  Uzmanlar bu tür ürünlerin görme yetisine  extra bir katkı sunmayan ve zararlı güneş ışınlarından korumadığı gibi  göz sağlığına ciddi derecede zarar verme özelliği olduğu konusunda vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyor. Piyasada satılan gözlüklerin Çin menşeili olduğuna dikkat çeken Hasan Optik’ten  Murat ERDEM “ O gözlükleri Çin mallarının en kalitesizi diye tabir edersek yanlış olmaz. Tamamen hurda plastik ve metallerden yapılıyor. Göz sağlığına en ufak bir faydası olmadığı gibi birçok zararı vardır. 5-10 liraya satılan bu ürünlerden  göz sağlığına fayda beklemek çok abes olur. İlk takıldığında belki o an için  daha iyi görüldüğü düşünülebilir fakat; ilerleyen zamanlarda katarakt, göz tansiyonu gibi rahatsızlıklara yol açabilir” diye konuştu.

Bu tip gözlüklerin ucuz maliyetli olması için kullanılan cam ve çerçevesinin de kalitesiz malzemeden yapıldığını vurgulayan ERDEM  “Camları düşük abbe değerinden dolayı kromatik aberasyona sebep olur. Başka bir ifade ile görüntü net ve berrak değildir. Çerçeveler belli bir standarda göre üretilmedikleri için alerji ve tahriş yapabilir. Kolayca kırılabileceği için yüz göz yaralanmalarına neden olabilir. Görme problemi yaşayanlar doktorların  uygun gördüğü ve reçetelerine yazdığı gözlükleri  optik mağazalarından gönül rahatlığıyla alabilirler. Çünkü; onlarda sahte ürün satılmaz” diye kaydetti.