• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 15 °C

Dağcılar Helikopterin Düştüğü Bölgeye Ulaşmak Üzere

Dağcılar Helikopterin Düştüğü Bölgeye Ulaşmak Üzere
Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karslı, 6 profesyonel dağcının helikopterin düştüğü bölgeye ulaşmak üzere olduğunu söyledi

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterin Tunceli'de düşmesinin ardından zamanla yarış başladı. Onlarca kurtarma ekibi, 3 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda araç ile havadan ve karadan bölgeye sevk edilerek adeta bir kurtarma seferberliği başlatıldı. Tunceli, Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır'dan çok sayıda sağlık ve AFAD ekiplerinin gönderildiği öğrenilirken, bölgeye en yakın durumdaki karakoldan iki özel de tim bölgeye sevk edildi. Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karslı, 6 profesyonel dağcının bölgeye ulaşmak üzere olduğunu söyledi.

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesinin ardından 112 Komuta Kontrol Merkezine saat 13.32'de anons geldi. Olaydan 1 dakika sonra saat 13.33'de yakın ilçelerden ve illerden 6 ambulans ve 5 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgeye sevk edildi.

ÖZEL TİMLER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı'na (AFAD) bağlı 43 kurtarma personeli de bölgeye intikal ederken, çok sayıda dağcı da arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Ayrıca helikopterin düştüğü bölgeye en yakın durumdaki karakoldan iki özel de tim bölgeye gönderildi.

Yine Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üssü'nden arama kurtarma çalışması yapan CN235 tipi uçak ile Malatya'dan 2 S-70 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye gönderildi. Ayrıca E-7T Barış Kartalı Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı da düşen helikopterlerden sinyal almak için uçuyor. Ancak bölgede etkili olan yağış ve sis nedeniyle helikopterler alçak irtifada uçuş yapmakta zorlanıyor.

YOLDA HEYELAN OLDU

Arama kurtarma ekipleri karadan helikoptere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Sarıgül Köyü'ne giden yolda yine yoğun yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Buraya da iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin bölgeye ulaşma çalışmaları sürüyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim