MENÜ

Cüneyt Çakır doğru tercih

Abone Ol Google News

Sonucu en çok merak edilen Galatasaray-Beşiktaş derbisine Cüneyt Çakır, Fenerbahçe-Ankaragücü maçına da Fırat Aydınus atandı. Mevcutta ligimizin en deneyimli iki hakemi, en kritik iki maça atanmış. Benim açımdan bu hafta itibarıyla en doğrusu yapılmış.

Haberin Devamı

Bu haftayı diğer haftalardan farklı kılan bir durum var. 10 maç da aynı gün ve aynı saatte oynanacak. Bu yönüyle bile maçlar hakem camiası açısından çok kolay geçmeyecek. Aynı anda oynanacak maçlar için 10 tane hakemin yanında, bir o kadar 4. hakem ve VAR ihtiyacınız var. Diğer haftalarda bir maçta görevi olan hakemi ertesi gün VAR masasına oturtabiliyordunuz. Bu hafta öyle bir manevra şansı da yok. Bu 10 maçın yanında, 9 tane de 1. Lig maçı var ki, bazıları ölüm/kalım maçı. Yani bir çırpıda tam 40 hakeme görev verilmesi gerekiyor ki, 45 kişilik kadroda çok kolay bir planlama değil bu. Sonucu en çok merak edilen Galatasaray-Beşiktaş derbisine Cüneyt Çakır, Fenerbahçe-Ankaragücü maçına da Fırat Aydınus atandı. Mevcutta ligimizin en deneyimli iki hakemi, en kritik iki maça atanmış. Benim açımdan bu hafta itibariyle en doğrusu yapılmış.

Haberin Devamı

Aydınus’a formül bulunabilir mi?

Ligin son düzlüğü neredeyse Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un omuzlarında tamamlandı. Derbiye atanan Çakır’ın son yönettiği sekiz maçın, sekizi de dört büyüklerin maçı. Bunlardan ikisi ise derbi... Fenerbahçe maçına atanan Aydınus’un son 7 maçının altısı üç büyük maçı iken, diğeri de düşmenin kaderini belirleyen B.B. Erzurumspor-Başakşehir maçı. Aydınus, 47 yaşını tamamlamış bir hakem ve 10 gün sonra hakemliği resmen bitecek. Halen en ağır yükü o taşıyor. “Acaba Aydınus’a özel bir metot bulunabilir mi ve bu tecrübe Türk futboluna katkı vermeye devam edebilir mi?” diye de düşünmeden edemiyor insan...

YORUM YAZ