Cumhuriyet davasında ara karar açıklandı

Ara kararın, savcı Hacı Hasan Bölükbaşı'nın talepleriyle aynı doğrultuda olmaması dikkati çekti. Bölükbaşı Hakan Kara ve Önder Çelik'in tutukluluk hâlinin devam etmesini talep etmişti.

Bölükbaşı ayrıca, "esasa ve savunmaya ilişkin olmayan, Türkiye Cumhuriyeti ve yargı organları açısından suç unsuru bulunduran ifadeleri nedeniyle" Ahmet Şık hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmiş; tutukluluğun devamı talebini de "kuvvetli suç şüphesi, delillerin toplanmaması ve delilleri karartma şüphesi"ne dayandırmıştı.

'TAMAMI BIRAKILIP ÖZÜR DİLENMELİ'

Davada kararın açıklanmasından sonra adliye önünde basın açıklaması yapılarak karar protesto edildi. Yüzlerce insan 'hak, hukuk, adalet' sloganı attı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, kararı 'gazetecilere gözdağı vermek' olarak değerlendirdi. Gazeteciliği mahkum etmeye çalışanların kendisinin mahkum olduğunu vurgulayan Yarkadaş, şunları söyledi:

"Tamamının hemen derhal tahliye ve beraat etmesi gerekiyordu. Siz bizim arkadaşlarımızı neyle suçluyorsunuz da hala tutukluluklarının devamına karar veriyorsunuz. Hangi suçu işledi bu arkadaşlarımız. 270 günde bulamadığınız suçu 11 Eylül'e attığınız duruşmada mı bulacaksınız. Bu kamuoyunu aldatmak, meşgul etmek ve gazetecilere gözdağı vermektir. Gazeteciliği mahkum etmeye çalışanlar bugün Çağlayan adliyesinde kendileri mahkum olmuştur. Gazeteciler derhal beraat etmelidir ve kendilerinden özür dilenmelidir. Hem onlardan, hem ailelerinden hem okurlarından özür dilenmelidir.
Biz iyi ki Ahmet'in Akın'ın Kadri'nin Murat'ın arkadaşıyız. Onlarla aynı dünya görüşünü paylaşmaktan gurur duyuyoruz."

İşte ara kararın tam metni:

cumhuriyet-davasinda-7-tahliye-327450-1.cumhuriyet-davasinda-7-tahliye-327451-1.cumhuriyet-davasinda-7-tahliye-327452-1.cumhuriyet-davasinda-7-tahliye-327453-1.cumhuriyet-davasinda-7-tahliye-327454-1.cumhuriyet-davasinda-7-tahliye-327455-1.