Kalın: Bu kabul edilemez, derhal vazgeçin!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki konulara ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 14.09.2017 15:12 GÜNCELLEME 14.09.2017 17:04
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları; 

(IKBY'deki referandum kararı) Bizim çağrımız, bu referandum kararından derhal vazgeçmeleri ve Irak'ın toprak bütünlüğü içerisinde Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik adımların atılması olacaktır. Bu karar sorunları daha da karmaşık hale getirecektir. Bu kararı destekleyen İsrail dışında tek bir ülke yok. Bağdat'ın aldığı karar da bu çerçevede önem arz ediyor. Kuzey Irak ile iyi ilişkiler içinde olduk ama bunu baltalayacak adımlardan uzak durmaları gerekiyor. Bunu da muhafaza etmek arzusundayız. Ama bir referandum kararının mutlaka ve mutlaka sonuçları olacaktır. Dolayısıyla Erbil'den beklentimiz bu uyarımıza kulak kabartmalarıdır. Kerkük'ün referanduma dahil edilmesi, defacto bir durum kabul edilemez. Her türlü adıma karşı olduğumuzu ve sessiz kalmayacağımızı da ifade etmek isteriz.

TÜRKİYE'Yİ KARŞISINA ALMAK ALMAN SİYASETİNİN YARARINA DEĞİL

24 Eylül'de Almanya'da seçimler yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız şahsında Türkiye'ye yönelik asılsız iftiraları reddediyoruz. İç siyaset malzemesi yaparak Türkiye'yi karşısına almak Alman siyasetinin yararına değil. Son yıllarda ne kadar Türkiye karşıtı varsa Almanya'da olması, para toplaması kabul edilemez. Almanya gibi bir ülke hukukun üstünlüğüne inanıyorsa terör örgütlerine faaliyet izni vermez. Demokratik bir devletten beklentimiz budur.

NE ZAMAN TERÖRLE MÜCADELEDE ADIM ATILSA...

SİHA'lar sadece teröristleri ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Ne zaman terörle mücadelede belli bir adım atılsa bu tür konular gündeme getiriliyor. 

TUĞLUK'UN ANNESİNİN CENAZESİNDE YAŞANAN OLAY

Cumhurbaşkanlığı adına bu hadiseyi en net şekilde kınadığımızı ifade etmek isterim. Bu gayriinsani tutumu kabullenmek mümkün değildir. Bu, bizim inanç değerlerimizle, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur, çirkin bir yaklaşımdır. Ölüye saygı bizim inancımızın, medeniyetimizin en temel unsurlarından bir tanesidir. Bir cenaze töreninde bu tür hadiselerin yaşanmasını telin ettiğimizi ifade etmek isterim. 

ERDOĞAN İLE TRUMP GÖRÜŞMESİ

Sayın Trump ile Sayın Cumhurbaşkanımızın New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında bir görüşmesi olacak. Şu anda gün ve saati üzerinde çalışıyor. (Erdoğan'ın korumalarına yönelik dava) Davaya gelince siyasi olduğu çok açık. Washington'da yaşanan hadisede oradaydık. Yani bir konuk devlet başkanına göstericilerin 30-35 metre mesafede tutulması gerekirken 10 metre mesafeye kadar gelebilmesi, oradan bırakın slogan atmalarını, su şişelerini fırlatmaları kabul edilebilir bir şey değil. Bizim korumaların görevini yapmaları ile ilgili dava açılması kabul edilebilir bir şey değil. Trump Türkiye'ye gelse böyle bir şeye müsaade eder miyiz? Oradaki güvenlik zaafı bu neticeyi doğurmuştur. Kendi kusurlarını örtbas etmeye çalışıyorlar. Orada bulunmayan arkadaşlarımız da bu davaya dahil edildi, akılalmaz bir şey. Bununla ilgili hukuki süreçleri en etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

SURİYE'YE OPERASYON OLACAK MI?

Astana süreci yarından itibaren başlayacak. Bu önemli bir süreçtir. Oradaki amacımız Suriye'nin bütün bölgeleri ama öncelikli olarak 4 alanda çatışmasızlık uygulaması. Bu konuların detayları konuşulacak. Bizim beklentimiz İdlib'in de çatışmasızlık bölgesi haline getirilmesi. Burada Türkiye üzerine düşen bir görev olursa Türkiye geri durmayacaktır.
Sınırdaki hareketliliğe gelince coğrafyamızı düşününce almamamız gereken önlemlerdir. O anın durumu neyi gerektirirse cevap için alınan önlemlerdir. Biz o bölgede bir terör koridoruna izin vermeyeceğiz. 

YORUMLAR 25
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın KÜRŞADIN ÇOCUKLARI. pkk ve barzani köpeklerine ölüm.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok sert açıklama yaptıklarına göre, sonun da bu işe ses çıkarmayacakları belli. Çünkü, şimdiye kadar hep aynı taktik uygulandı.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD teklifini mi ? söylüyorsunuz kerkükü verlim refarndumu erteleyin . Bence bu ırak çokşeye gebe ama gördüğüm kadarıyla konun cidiyeti ya anlaşılmamış diğer seçeneği ağzıma almıyorum bile.Şu anda barzanini askerleri kerkükte tabi kaçırlar mı ?
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim topraklarımız oralar kim ne derse desin tümünü vurup almalıyız oralar bizim...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    fatih sultan mehmet hanın ya ben istanbulu alırım yada istanbul beni alır sözünü istediğiniz şekilde günümüze uyarlıyabilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"