Amasya İtimat

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan referandumla ilgili Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından “Cumhurbaşkanlığı Sistemi Paylaşım ve Bilgilendirme Toplantısı” 18 Şubat 2017 Cumartesi günü Çadır Restaurant’ta gerçekleştirildi.

Saat 10:00’da başlayan toplantıya Amasya Millletvekili TBMM Grup Başkan Vekili M. Naci Bostancı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Başkanı Tekin Sobacı, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

İlçe başkanı Sobacı, belediye başkanı Öztür, il başkanı Ünek’in konuşmalarından sonra söz alan TBMM Grup Başkan Vekili Bostancı: “Cumhuriyet fazilettir. Milletin aklına güvenen bir geleneğe sahibiz. Hem cumhuriyetciyiz hem demokratız. Bizim Türkiye’nin önünü açmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Erzincan’daki Topal Dursun’un oğlu Binali Bey Başbakan olmuş, Tayyip Bey’in babası kaptan olup, bu ülkede Cumhurbaşkanı olmuştur. Bu demokrasinin bir kazanımıdır. Geçmişte bir öğretmenin oğlu Turgut Özal ve “Çoban Sülü” diye bilinen bir çiftcinin oğlu Süleyman Demirel başbakan ve cumhurbaşkanı olmuştur. Dünya yeni bir zamana doğru akıyor. Her yerde istikrarsızlık, mağduriyetler var. Dünyada her zaman kudretli devletler, diğer ülkeleri hegomanyası altına almak istemektedir. Bu sistem değişikliği ülkemiz için çok önemlidir. Evet diyen de hayır diyen de bu milletin evladıdır. Terör örgütlerinin nerede durduğu burada çok önemlidir. Daha iyi işleyen bir sistem gerekiyor. Çok çalışacağız. Bunun basit bir referandum olmadığın bilmemiz gerekiyor. Ülke için son derece hayati bir değişiklik olacak. Seferberlik haline bunları anlatacağız. 18 maddenin gerçekliliğini anlatacağız. 16 Nisan’da inşallah hayırlı olacak. Evet, evet, evet” diyerek sözlerini tamamladı.

Program soru cevap faslıyla sona erdi.

Yorum Ekle

CEVAPLA

Yorumunuzu giriniz.
Lütfen isminizi giriniz.