Cumhurbaşkanlığı kararı: Boğaziçi'ne iki yeni fakülte

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi'ne hukuk ve iletişim fakülteleri kuruluyor. Karar, Boğaziçi Üniversitesi'nde hiçbir öğretim üyesinin, Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektör Melih Bulu'nun yardımcılığını kabul etmemesinin ardından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla 11 üniversiteye rektör atandı. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun getirilmesine karşı protesto eylemlerinin sürdüğü döneme denk gelen atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı.

20 üniversitede 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulurken, 12 üniversitedeki 35 fakülte, enstitü ve yüksekokul ise kapatıldı. Bu kapsamda, son bir aydır eylemlerin yapıldığı Boğaziçi Üniversitesi'ne iletişim ve hukuk fakülteleri açılacak.

Boğaziçi Üniversitesi'ne iki fakülte açma kararı sosyal medyada gündem oldu. Fakülte kurulmasına karşı çıkanlar Cumhurbaşkanı'nın kararını Melih Bulu'nun üniversitede karşılaştığı tepkilere bağladı. Boğaziçi Dayanışması'ndan Erdoğan'a hitaben yazılan açık mektupta, "Kendi atadığınız rektörü okulda tutacak gücünüz olmadığı için yeni kurulacak fakültelerle, şişirme kadrolarla ayakta tutmaya çalışmak da pek yüreklice bir tutum olmasa gerek." dendi. 

Melih Bulu ise sosyal medya hesabından kararı "Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun." sözleriyle yorumladı. 

Kategoriler

Güncel