61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında Pandemi toplantısı düzenleniyor.
Cumhurbaşkanı birçok konuda yetkiyi valilere verdi. Bu toplantıdan çıkan sonuç da Vali İsmail Ustaoğlu'nun onayıyla uygulanabilecek. 
Eğer toplantıdan olağanüstü hal ilan edilmeli kararı çıkarsa Trabzon özelinde bunu yapmak mümkün. 
Artan vaka sayısı nedeniyle de şehirde yoğun bir olğanüstü hal ilan edilmesi baskısı var. Bakalım toplantıdan nasıl bir sonuç çıkacak, 

Saat 14.00’da başlayan toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında İl Jandarma Alay Komutanı Erhan Demir, İl Garnizon Komutanı Ahmet Burak Yürüten, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, İl AFAD Müdürü Ömer Kıratlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, İl Aile, Çalışve Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Kurt, İl Sahil sağlık Denetleme Merkezi Hekimi Abdullah Naci Seymen, İl Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sami Ayan, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, Kızılay Başkanı Oğuz Kara ve İl Müftüsü Osman Aydın katıldı.

Toplantıda Trabzon’da olağanüstü hal kararı alınmasına gerek var mı ve Koronavirüste Trabzon'da son durumun ne olduğunun masaya yatırılacağı öğrenildi.