Şarapnel parçaları içinde eğitim

/ Kaynak: İHA
Şarapnel parçaları içinde eğitim

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar'da yaşanan patlama sonrası zarar gören Ataköy İlköğretim Okulu, yarın başlayacak eğitim-öğretim yılına hasarla girecek.

##tgvideo##

Afyonkarahisar'da yaşanan patlama sonrası zarar gören Ataköy İlköğretim Okulu, yarın başlayacak eğitim-öğretim yılına hasarla girecek. Okul öncesi eğitime başlayacak 60 öğrenci, ders zilini hasarlı sınıflarda görecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu 'Uyum programı', çerçevesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılına başlaması yarın gerçekleşecek. Afyonkarahisar'da ise geçtiğimiz günlerde yaşanan patlama sonrası Ataköy İlköğretim Okulu'nda büyük hasar meydana geldi.
Dört gündür her hangi bir çalışmanın yapılmadığı okul, yarın 60 öğrencisi ile ders zilini hasarlı sınıflarda görecek. Okulun camlarının kırık olduğunu ve bu şekilde yarın öğrenci kabul edeceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, çalışmaların hafta içinde tamamlanacağını söyledi.
Ataköy Köyü Muhtarı Muharrem Özdemir ise, "Patlama alanından gelen şarapnel parçaları camları kırmış. Bu camların acilen takılması lazım. Yarın bu halde okul başlayacak" ifadesini kullandı.

ATAKÖY'DE HAYAT DURDU

Afyonkarahisar merkez Ataköy Köyü sınırları içinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın etkisinde kalan köylü, psikolojik destek bekliyor. Köy muhtarı, psikolojik tedavi talep etti.
Yaklaşık 6 bin nüfuslu Ataköy Köyü'nde yaşayan çoğu inşaat işçisi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler, mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından gelecekleri konusunda daha net planlar yapmaya başladı. Köylülerin bazıları kışlanın taşınmasını isterken, bazıları da köylüye başka yerlerin gösterilmesini talep etti.
Köy muhtarı Muharrem Özdemir, patlamanın ardından köylüde bir korkunun hakim olduğunu bildirdi. Köyde çok fazla hasarın olduğunu belirten muhtar Özdemir, "Bu hasarı, köylü karşılayamaz durumda. Hasar tespit çalışmaları yapıldı. Tutanaklar tutuldu. Evlere düşen bombaların detektörlerle aranmasını istiyorum. Köylünün psikolojisi bozuldu, hala o, korkuyu yaşıyorlar. Beni de zaman zaman telefonla arayarak 'Muhtar, burada yine patlama olur mu?' diye soruyorlar. Bunu ben bilemem. Devlet büyüklerimizden bununla ilgili çözüm istiyoruz. Köydeki maddi hasar büyüktür. Bu maddi hasarların bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Köyde bir tuğla alacak parası olmayan kişiler var" dedi.
KIŞLANIN KALKMASI İÇİN 8 YIL ÖNCE VALİLİĞE DİLEKÇE İLE BAŞVURMUŞLAR
Kışlanın taşınmasını gündemde olduğunu anımsatan Özdemir, bu konuda 8 yıl önce bir talepte bulunduklarını ancak kabul görmediğini anlattı. Özdemir, "Senin gücün yetmez, bunu devlet büyükleri bilir, TBMM bilir, Milli Savunma Bakanlığı bilir diyerek beni teselli ettiler. Ben de o zaman, 'Köyü kaldırın, köylümüze yer verin, evlerimizi yapıverin' dedim. Ya köy, ya kışla kalksın diye talebimi ilettim. Bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Kışla kalkacağı haberindeki umudumuzu ilerleyen günlere bıraktık. Bir yandan da memnun oldum buradan kışlanın kalkacağı için. Bu konuda uğraşan herkese teşekkür ederim " şeklinde konuştu.
Köylüler ise herkesin şok halinde olduğunu belirterek, kışlanın kaldırılmasını talep etti.
Ayrıca patlamanın ardından korku ve strese kapılan köyün yaşlılarının çeşitli enfeksiyon hastalıklarına yakalandığı da belirtildi.
EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...