Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pentagon sözcüsüne tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pentagon sözcüsüne tepki
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunu eleştiren Pentagon sözcüsünü Doğu Guta'da yaşanan katliam karşısında sessiz kalmakla suçladı.

REKLAM

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Afrin'e mühimmat taşıyan ve 30-40 araçtan oluşan bir konvoyu kent merkezine yaklaşık 15 km mesafede vurduklarını duyurdu. TSK, konvoya düzenlenen hava saldırısının görüntülerini yayınladı. YPG ise söz konusu konvoyda sivillerin bulunduğunu savundu.

Türkiye'nin baskısına rağmen Afrin'e ulaşan Şam rejimine bağlı milis güçleri kentte büyük bir coşkuyla karşılandı. Afrin'e giriş yapan milis sayısının 300'ü geçtiği sanılıyor. TSK, salı günü de Afrin'e ilerleyen milislerin güzergahını top atışlarıyla vurmuştu.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillerin hedef alındığını öne süren Pentagon sözcüsüne sert tepki gösterdi:

"Bizi en çok üzen, müttefikimiz olarak gördüğümüz, siyasi ve askeri alanda çok derin ilişkilerimizin bulunduğu kimi ülkelerin sergilediği riyakarlık, hatta ciddiyetsizliktir. İşte dün bu ülkelerden birinin güya savunma bakanlığı sözcüsü çıkıyor, yüzü kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan Afrin'de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini söylüyor. Be vicdansız, be ahlaksız, Doğu Guta'da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun, burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan yanlış haberler yayıyorsunuz."

Erdoğan ayrıca, bölgede hakim tepelerin ele geçirildiğini ve Afrin'in önümüzdeki günlerde kuşatılacağını belirtti.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'Döner diplomasisi': Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye ziyaretine İstanbul'dan başlıyor

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazası davasında karar açıklandı

Adalet Bakanı Tunç: Meclis seçimleri yenilerse Cumhurbaşkanı için tekrar adaylık yolu açılır