SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Norveç’teki skandala sert tepki: Askerlerimizi çekme kararı aldık

Norveç’teki skandala sert tepki gösteren Erdoğan, “Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk’ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik“ diye konuştu.
Güncelleme: 17 Kasım 2017, Cuma - 11:59
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor

Erdoğan, son terörist imha edilene veya teslim olana kadar terörle mücadelenin aralıksız süreceğini belirterek, "Türkiye'ye ve Türk milletine silah doğrultan ve böyle bir niyete sahip olan hiç kimseye acımayacağız." dedi.

"Faizin sebep, enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim." diye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyon şu bu gibi yani yok hıyarmış, yok salataymış, bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir. Bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten. Bütün gerçekler bu istikamette ama hala bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenler, hala bunu Batı'daki kafalarla çözmeye çalışanlar tabii ki bizi anlamazlar." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir şeyi anlamıyorlar, anlamadıkları şu; faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok. Faiz lobisi bunu düşürür mü? Tabii ki düşürmeyecek. Şu anda bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü, onlar götürüyor parayı. Peki yatırımlarda niye sıkıntımız var? Sen kalkıp da bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede yürümez, durur. Olay bu. Ama hala bunu anlatamıyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir tutuculuk, ciddi bir muhafazakarlık içindedir."  

"Faizi düşürdük, enflasyon tek haneliye geldi. Bakın faiz tekrar çıkmaya başladı, enflasyon da çift haneliye yine gidiyor." ifadesini kullanan Erdoğan, "Merkez Bankası diyor ki; 'Yıl sonu itibariyle şu olacak.' E ne oldu? Kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz. Yanlış yoldasınız. 'Merkez Bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin.' Tamam, müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor. Tablo ortada." diye konuştu.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler