25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Üzerine üzerine gitmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı yayında Suriye sorusuna cevap vererek 'Münbiç'e yaklaşmış durumdayız, bu işin üzerine üzerine gitmeye devam edeceğiz. PYD-YPG bunlar Münbiç'te kalmayacak. İki terör örgütüne de ciddi manada silah veriliyor. Bunların bazı silahları da DEAŞ'a geçiyor' dedi.

27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habertürk TV-Show TV ortak yayınında Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

"MÜNBİÇ'E YAKLAŞMIŞ DURUMDAYIZ"

Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Suriye ile alakalı olarak askeri noktada üç Genelkurmay Başkanı birbirleriyle görüştü Antalya'da. Ve görüşmeleri onlar kendi aralarında devam ettiriyorlar. Askeri olarak görüşüldüğü için bilgiler geliyor. Bab'dan sonra Münbiç'e şu anda yaklaşmış durumdayız. Daha önce Sayın Obama'ya söylediğim şeyler vardı. PYD-YPG bunlar Münbiç'te kalmayacak. Burası Arap toprağıdır. Burayı terk etmesi lazım. Bu ikisi de terör örgütüdür. 'Terör örgütüyle iş tutmanızı NATO içindeki stratejik ortaklığımıza uygun görmüyoruz. Siz bir terör örgütüyle iş tuttuğunuz zaman uluslararası hukuk açısından uygun değil.' Maalesef bu konuda mesafe alabilmiş değiliz. İki terör örgütüne de ciddi manada silah veriliyor. Bunların bazı silahları da DEAŞ'a geçiyor.

"ÜZERİNE ÜZERİNE GİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İnsani yardım adı altında Münbiç'te bayrak dalgalandırmalar doğru değil. Üzerine üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bunları da arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. 16 Nisan bu konuda da önem arz ediyor. Ülkemizde 3 milyon Suriyeli var. Bu insanlara kapımızı kapatamayız ki. Çadırlarda, konteynerlerde beslemektense bizim şu ana kadar STK'larla beraber yaptığımız destek 25 milyar dolardır. Avrupalılara söylediğimizde '3 milyar euro Temmuz başı vereceğiz, 3 milyar euro da arkasından vereceğiz' dediler. Verdiler mi? Yalan. 725 milyon euro UNESCO'dan geliyor, başka bir şey yok. BM Konseyinden de 550 milyon dolar bir para geldi o kadar."