Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'da önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Kılıçarslan Meydanı'nda halka hitap etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Aziz şehir Konya, mübarek şehir Konya. Dünyada eşi bulunmayan Konya. Kendisine gez dünyayı gör Konya'yı dedirten Konya. Başkentler başkenti Konya. Milletimizin yolunu aydınlatan Konya. Sizleri yürekten selamlıyorum Konya. Sizleri Allah'ın selamıyla selamlıyorum Konya. Gönül belediyeciliği her şehre yakışır ama en çok da Konya'ya yakışır.

"YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Uğur kardeşimiz ile ilçe adaylarımızın hepsinin gönülleri fethedecek projeleri var. Bugüne kadar nasıl geldik, bundan sonra da devam inşallah. Biz de Konya'nın her mücadelesinde yanında yer alacağız. Artık eskisi gibi değil. 3'lü mekanizma inşallah Konya'yı daha ileriye götüreceğiz. Metro başta olmak üzere tüm yatırımların söz verildiği şekilde yerine getirilmesinin de takipçisi olacağım. Özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Konya'da yaşamak başkadır. Konya'yı yaşamak da başkadır. Gelin sizler Konya'yı yaşayın.

Haberin Devamı

4.5 YIL KESİNTİSİZ İCRAAT

31 Mart'ta sandığa iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Birileri ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemle hiç alakası olmayan gerekçelerle AK Parti'ye ders vermek istiyormuş. Dönem ders verilecek değil sımsıkı bir araya gelinecek dönemdir. Bu seçimden sonra önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var.

"ŞU AHLAKSIZA BAKIN"

Yeni Zelanda'daki bu insanın o pozitif yaklaşımı öbür tarafta terörist. Avustralya'da bir başka terörist. Ahlaksızca konuşuyor. Avustralya'da konuşan bu teröristin bir benzeri de Türkiye'de var. Şu ahlaksıza bakın! 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Senin Avustralya'daki terörist senatörden ne farkın var? Aynısın. Özellikle CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum... Allah aşkına böyle bir adamın genel başkanlığında, siz daha ne kadar buraya oy vereceksiniz? Ya bunu batıya anlatamadık demek ki sana da anlatamamışız. Şu ifadeye bak. Senin iç dünyanda başka şeyler var. Sen tehlikeli bir adamsın. Girdiğin bütün seçimleri kaybettin, bu seçimi de kaybedeceksin. Tabii tek dayanağı var nasıl olsa ben oturduğum koltuktan kalkmam. 31 Mart'ta bunlara bu zillet ittifakına öyle bir Osmanlı tokadı atalım ki bir daha belini bunlar doğrultamasın.

Haberin Devamı

"ASIL FATURA SANA KESİLECEK"

Cumhurbaşkanına iftira atamazsın. Asıl fatura sana kesilecek. Bu yurt konseyi hikayen, başbakan, öbür tarafta Tayyip Erdoğan'a iftira. Bir cumhurbaşkanına sen böyle bir iftira atamazsın. Ben halkıma nasıl terörist derim. Denizli gibi yerde bunu söylediğimi söylüyor. Şimdi tabi korku bacayı sardı. Bu yurt konseyi mensubuymuş oradan yırtarmış. Gereken hesabı vereceksin. Dirsek temasında olduğun Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları da ben avukatlarıma yaptırtıyorum. Bizler hukuk devleti ilkesine saygısızca davranan teröristlerle omuz omuza yürüyenlere 'hadi yürüyün' diyemeyiz. Seçimden sonra bir taraftan parlamento bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz, bu seçimi sırf kızgınlıkla sandık hesaplaşmasına döndürmeye çalışanlar şunu aklından çıkarmasın hesap sorulacaktır

"AK PARTİ'NİN TEK BİR SAHİBİ VARDIR"

Haberin Devamı

AK Parti şu anda üye sayısı itibarıyla 10.5 milyonu bulan yani pek çok partinin aldığı oy sayısından daha büyük bir yapıya sahiptir. AK Parti, Türkiye'nin en yaygın teşkilatına sahip partidir. Böylesine büyük bir yapıda elbette eksikler çıkar. Hatalar da olabilir. Milletim bilsin ki kimliksiz, kişiliksiz vizyonsuz partilerden birine Allah'ın izniyle dönüşmeyecektir. AK Parti'nin tek bir sahibi vardır o da milletin ta kendisidir. Bunun dışında sadece unvanları ne olursa olsun görevleri AK Parti'ye hizmet etmek olanlar vardır. Şahsım da bu davanın sadık bir neferidir. Buradan milletime sesleniyorum ve diyorum ki kendi partinize yani AK Parti'ye 31 Mart'ta sahip çıkın.

KONYA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

Biz ülkemizi ve şehirlerimizi en büyük hizmetlerle büyüttük, geliştirdik. Son 17 yılda Konya'ya yapılan yatırım 51 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 8 binin üzerinde yeni derslik inşa ettik. Bugün 133 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Konya'ya 2 devlet üniversite kazandırdık. 42 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptık mı? Artık burada milli maçlar da oynanıyor mu? 900 bin dekar alana sahip Meram Millet Bahçemizi şehrimize kazandırdık. Konya'da iki millet bahçesi yapmak için çalışmaları başlattık. Her millet bahçesinin içine de gayet büyükçe millet kıraathanelerini yerleştireceğiz.

Haberin Devamı

KONYA'YA MÜJDE

İlk müjdemi veriyorum. İstanbul'da Marmaray, İzmir'de Egeray gibi Konya'ya da yeni bir raylı sistem projesi kazandırıyoruz. Şuan 3 hat bulunuyor. Kayacık-Konya arasındaki YHT hattının yanındaki konvansiyonel hatta bir tane daha eklenerek bu hat sayısını 4'e çıkarıyoruz. Konya'mıza 15 bin yolcunun taşınacağı modern bir banliyö hattı inşa ediyoruz.

Hatay'da baraj m var diyor? Bilmiyor ki... Kılavuzu karga olanın... Bunlarla birlikte Konya'ya 21 baraj 28 gölet yapıldı. 9 baraj ve 6 gölet daha inşa ediyoruz. Ya Bay Kemal sen kiminle oynuyorsun. Kendine gel.

Son 17 yılda Konyalı çiftçilerimize 7,6 katrilyonluk destek verdik.

Konya'da 30 dönüm hazine taşınmazı üzerine ASELSAN tarafından uzaktan komutalı silah sistemleri fabrikası kurulacak. Yüzden 49'u özel yüzde 51'i ASELSAN'da olacak şekilde faaliyete geçireceğiz.

Partimiz içinde oylar sağa sola dağılmamalı. Kendi içimizde konsolide olmalıyız.

"DEFOL KÜRDİSTAN'A GİT!"

Temeli olmayan bu adam var Kürt bile değil. Ama Kürt diye geçiniyor. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Ha sen Kürdistan'ı merak ediyorsan, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Defol git orada yaşa. Terbiyesiz senin o Yeni Zelanda'dakinden farkın var mı! Neymiş Avrupa Yakası'nda yaşayamazmışız. Sen kimsin terbiyesiz.

"GOLAN TEPELERİ'NİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Trump kalkıp Golan Tepeleri İsrail'indir dedi. Bir kere Sayın Trump, tarih bilmeniz lazım. BM'nin de kararı var. O topraklar İsrail'in değildir. Sonuna kadar Golan Tepeleri'nin takipçisi olacağız.