Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara sert uyarı: Hesabını sorarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara sert uyarı: Hesabını sorarız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara sert uyarı: Hesabını sorarız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nda konuştu. Erdoğan marketlerdeki fiyatları eleştirerek, "Bize düşen de bu marketlerde kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi bizimdir, hesabını sorarız" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Sizlerin görüşleri bizler için daima yol gösterici olmuştur. 16 yılda ülkemizi sizlerle birlikte büyüttük. Teknoloji, e-ticareti sizlerle birlikte ülkemizin gündemine taşıdık. Pek çok çalışmayı sizlerle birlikte hayata geçirdik. İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık. 2023 hedeflerimize de sizlerle birlikte ulaşacağız. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. Türkiye'yi üst gelir grubuna sizlerle birlikte taşıyacağız. 81 milyonun tamamının aş, iş, gelecek sembolü olarak daha kapsamlı hizmetlere inşallah birlikte imza atacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz, hep birlikte Türk ekonomisiyiz.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU BİR TAKIM KİFAYETSİZLER"

Haberin Devamı

Ticarette de siyasette de başarının sırrı önce inanmak, sonra harekete geçmek ardından da yılmadan mücadeleye devam etmektir. İnancı ve mücadele azmi olmayanlarla yürünebilecek hiçbir yol yoktur. İnançla giriştiğimiz her mücadeleyi zafere ulaştırdık. Türkiye'nin en büyük sorunu kendi içindeki bir takım kifayetsizlerdir. Bunlar kendi insanlarına güvenmedikleri için birilerinin emrinde hareket etmişlerdir. Kendi tarihini, kültürünü ısrarla kötüleyen, karikatürize eden bir zihniyetin bu ülkenin geleceğine zerre kadar katkısı olması mümkün değildir.

Avrupa'nın kitlesel sanayi üretimine başlamasının ardından Osmanlı da boş durmamış ve bir takım hamleler yapmıştır. Bu dönemdeki reformlar, iktisadi reformlarla da desteklemeye çalışılmıştır. Ülkemizde faaliyet gösteren kurumların 150-200 yıllık geçmişi vardır. Biz de Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile geleceğe büyük bir miras bıraktığımıza inanıyorum.

MARKETÇİLERE SERT TEPKİ: HESABINI SORARIZ

Devlet teşviklerle, yapılandırmalarla milletimizin üzerindeki yükü azaltmak için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Ancak birilerinin piyasanın şartları kılıfıyla fırsatçılığa yönelmesi çok üzüntü vericidir. Kimseye zararına iş yap demiyoruz ancak faiz oranları düşmüş. Enflasyon belli oranda düşmüş buna rağmen bakıyorsunuz marketlerde hala sebze, meyvede fiyatlar düşmüyor. Onlar hala yükseliyor. Bunun ahlaki bir temeli olamaz. Bize düşen de bu marketlerde kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi bizimdir, hesabını sorarız. Her şey ortada. Herkesi insafa, vicdana ve ahlaka davet etme görevi noktasındayım. Milletimizin şikayetlerini kulak arkası edemeyiz. Anlaşılan bazıları krizi fırsata çevirme sözünü yanlış anlıyor. Öyleyse bu yanlış anlayanlara doğruyu anlatmamız lazım.

Haberin Devamı

"TRUMP'LA SON GÖRÜŞMEMİZDE..."

İhracatta bir ara Rusya pazarında sorun çıktı. Bir ara Avrupa pazarı sıkıntıya girdi. İhracatçılarımız ne yaptı. Hemen Afrika'ya, Asya'ya yöneldi. Bununla kalmadı pazarlama yöntemlerini değiştirdi. Hamd olsun böylece ihracatımız sürekli arttı, ileriye gitti. Hedefimiz 500 milyar dolar. Sayın Trump son görüşmelerimizde en az 75 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmamız gerektiğini söylüyor. Dün de bunu hatırlattı. Bunu biz hep beraber yapacağız. Her alanda. Hatta ben açmadan şunu da açtı. Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum. Demir-çelik noktasında da adımlarımızı atalım dedi.

Haberin Devamı

"MÜNBİÇ'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ"

Artık biz Cudi'de Gabar'da teröristlerle mücadele etmiyoruz. Birinci plan terör ve teröristlerle mücadele ediyoruz. Afrin şehitlerimize, Zeytin Dalı hareketındaki şehitlerimize 1. yılında Allah'tan rahmet diliyorum. Kim olursa olsun ülkemize en ufak saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Münbiç'in de güvenliğini alacağız ve sahiplerine teslim edeceğiz. Münbiç ve Fırat'ın doğusunda karşı karşıyayız. Bizi bu bölgelerden uzak tutmak isteyenler terör örgütlerini bileme peşindeler. Ülkemize, milletimize yeni bedeller ödettirilmesine izin vermeyeceğiz.