Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eskişehir'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eskişehir'de önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eskişehir'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

İstiklal harbinde muzaffer ordularımızın Allah Allah nidalarıyla düşmanı kovalamasına şahit olan Eskişehir. Adı eski olan ama kendi hiç eskimeyen Eskişehir. Sizleri yürekten selamlıyorum.

"DEVRİM PROJESİ CHP TARAFINDAN SABOTE EDİLDİ"

Biz de buradan Eskişehir'den başlayarak tüm coğrafyamızın Nevruz Bayramı'nı hep birlikte tebrik ediyoruz. Eskişehir, şehirlerden bir şehir değildir. Bu topraklar Aziz Mahmut Hudayi, Dursun Fakihi yetiştiren topraklardır. Burası milli mücadele ruhunun istiklal aşkıyla şahlandığı topraklardır. İlk yerli otomobilimiz Devrim'i burada ürettik. Ancak bu proje milli olana tahammül edemeyen CHP tarafından sabote edildi. Demir yolları inşaatlarının biz hükümete gelene kadar dondurulmuş olmasının sebebi milletimize bunun çok görülmüş olmasıdır. Keban Barajı için CHP zihniyeti 'Kurbağalara göl mü yapıyorsunuz?' dedi. Biz Marmaray'ı geçirdiğimizde de, Avrasya'yı geçirdiğimizde de CHP zihniyeti karşı çıkmıştır. Çünkü yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor da ondan.

Haberin Devamı

"GELİN BU ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRELİM"

Eskişehir'e 22 katrilyon liralık yatırım yaptık. Buranın büyükşehir belediye başkanı bırakın böyle bir stat yapmayı Eskişehirspor'a sahip bile çıkmıyor. Buradaki büyükşehir belediye başkanının böyle bir derdi var mı? Halkıyla bütünleşemeyen belediyecilik olmaz. Eski stadın yerine yapacağımız millet bahçesinin yapımına başladık. Bu yıl içerisinde de bitiriyoruz. Sağlıkta Eskişehir'e 1081 yataklı şehir hastanemizin projesinde sona geliyoruz. Şehir hastanemiz ve 23 tesisi Eskişehir'e kazandırdık. Bay Kemal senin bunlardan haberin var mı? Şu Eskişehir'in kaderini değiştirelim. Yıllık 150 bin kişinin ziyaret ettiği Cumhuriyet Tarihi Müzesi'nin restorasyonunu tamamladık.

MÜJDEYİ VERDİ

Anadolu Üniversitemiz bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz. Her şeyi hazır. Rektörümüz süreci adım adım takip ediyor. Merkezin temelini bu yaz atıyoruz. Önümüzdeki yıl bitmeden de açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu merkez sektörle ilgili pek çok yatırımı da çevresinde toplayacak. Ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezinin 1,5 katrilyon lira civarında bir katkı sağlamasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

"UTANMADAN YENİ ZELANDA'YA ÜÇ ADAMINI GÖNDERİYORSUN"

Türkiye dünyada milyarlarca kardeşini de temsil eden bir ülkedir. Bunlar Yeni Zelanda'daki bir katilin kinini ülkemize neden boşalttığını de anlayamazlar. Biz beka meselesi dediğimizde Bay Kemal 'Türkiye'nin beka sorunu mu var' diyor. Bundan daha açık ne olabilir? Biz Suriye'de kimlerle savaştık. Bekamıza saldıranlarla savaşmadık mı? Utanmadan bir de 'İslam coğrafyasından kaynaklanan terör' diyor. Ya sen ne biçim adamsın be! Senin Avustralyalı ırkçı senatörden ne farkın var? Sen de aynı şeyi söylüyorsun. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan üç adamını da Yeni Zelanda'ya gönderiyorsun. Niye, dostlar alışverişte görsün. Terörün kaynağını İslam dünyası olarak ilan eden adamdan bir şey olmaz. CHP'ye gönül veren kardeşlerimize söylüyorum. CHP'yi bu adamdan kurtaralım.