BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ağrı'da Gül'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı mitinginde İstiklal Marşı'nı okumayan CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül'e tepki göstererek, "Çünkü HDP, İstiklal Marşı'nın düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında Türk bayrağı göremezsiniz. 31 Mart'ta gereken dersi vermemiz lazım." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitingte halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül vardı. İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu programda Gül'ün, İstiklal Marşı'na eşlik etmemesini eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

"Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi geleceğimizi karartmaktır. Her kim ezanımıza, bayrağımıza değerlerimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır. Dün İstanbul adalarda HDP'li bir tanesi, orada istiklal marşı okunuyor. Bay Kemal de orada...Bu efendi İstiklal Marşı söylemiyor. Çünkü HDP İstiklal Marşının düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı yok. Bu ülkede Türk'ü Kürt'e, Kürt'e Türk'e düşürmek isteyenlerle beraber olmayalım. Bu oyunu bozalım. Kürtçülük yapmak isteyenler bu ülkeye düşmandır ve Kürtçülükle de bir ilgilisi yoktur. Bu vatanı bölemeyecekler. Onlara gereken dersi 31 Mart'ta vereceğiz."

Erdoğan konuşmasında Ağrı'ya yapılan ve yapılaçam hizmetleri anlattı. Yazıcı Barajı ile Ağrı ovasında yaklaşık 250 bin dekar zirai arazinin sulanacağını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Ağrı'ya yatırım müjdeleri

"Ağrı’ya iki baraj ve bir gölet daha inşa ediyoruz. Ağrı’da 150 bin dekar arazi sulamaya açılacak. Şehrimizdeki yatırımcıları destekleyerek ilave istihdam oluşturduk. Ağrılı çiftçilerimize 1,1 katrilyon tarımsal destek verdik.

Şimdi buraya uluslararası bir marka Nike gelerek buraya fabrikasını kuracak 5 bin istihdam sağlanacak.

Ağrı’ya daha büyük hizmetler getireceğiz, Ağrı’yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde Ağrı’yı bölgenin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. Tekstilcilerimizi Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde desteklemeye devam edeceğiz. "

Konuşmasında kardeşlik mesajları veren Erdoğan, HDP'nin Kürtlerin iradelerine ipotek koymakla eleştirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Batı'da CHP'ye İYİ partiye, Saadet'e peşkeş çekiyor. Belediyeler paraları Kandil'e gönderdiler. Biz sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayadık diyor. Kadına bak ya! Biz de sırtımızı halkımıza ve Allah'a dayadık. Kararlılıkla gideceğiz. Savcı Sayan kardeşimi size emanet ediyorum. Ağrı ve ilçelerini de onlara emanet ediyorum. Pazar günü mutlaka oy vermek üzere sandık başına gitmeliyiz. Kullanılmayan her oy başkalarının tercihlerine teslim olmuştur. "

İşte Erdem Gül'ün tepki çeken o anları