Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'ya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Kongresi sebebiyle Sakarya'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'dan halka seslendi:

''Sakarya yola çıktığımız günden bugüne bizi hiçbir zaman yalnız koymadı. Yalnız yürümedik bu yolda. Hep sizinle beraber yürüdük. Yine bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Kardeşlerim, mart 2019 mahalli seçimler hazır mıyız? Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimleri, hazır mıyız?

"2019'DA TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GEÇECEK"

Bu bir kırılma noktası. 2019'daki bu iki seçimle birlikte Türkiye yeni bir döneme geçiyor. Ben burada sizden bugün bir şey istiyorum. Biz sadece ve sadece rabbimin huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz. Beşer planında hiçbir gücün önünde bugüne kadar eğilmedik. Afrin'deyiz, niye Afrin'deyiz. Teröristlere biz dedik ki rahat durun.

Eğer rahat durmazsanız, sizi deliklerinizde bile, inlerinizde bile boğarız dedik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te boğduk mu? Afrin'de de şöyle öğlen civarı rakamları aldım.

"3300 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

3300 terörist etkisiz hale getirilmişti. Elhamdülillah iyi gidiyoruz. Daha iyi olacak. Şu anda 4-5 kilometre kaldı, Afrin'e giriyoruz. Nasıl ki, El Rai, Bab, Cerablus, oradaki 2 bin kilometre karelik alanı gerçek sahiplerine teslim ettiysek, 140 bin kişi evlerine döndü.

"BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ"

Biz işgalci değiliz. Biz sadece ülkemize yan bakan teröristleri kovalıyoruz. Onların peşindeyiz. Şimdi de yine Afrin'de o teröristleri askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucumuzla ve sağolsunlar çok ciddi bir mücadele ile ÖSO ile beraber kovalıyoruz.

 

"Ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın?"

Erdoğan, harekata neden "Zeytin Dalı" isminin verildiğini anlatarak, Tin Suresi'nden bir ayet okuyarak, şöyle devam etti:

"Yani Tin, zeytin ve o emin beldeye yemin olsun ki diyor ki Allah, bakın bu belde öyle bir belde. İşte onun için de şimdi bu beldeye böyle yürüyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz ve bu emin beldeyi de sahiplerine adım adım teslim ediyoruz. Görevimiz bizim bu. Biz bugüne kadar soytarıların, alçakların, adilerin, PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın bekçiliğini yapmadık. Onlara bekçilik yapanları iyi tanıyoruz, iyi biliyoruz. 'Yanlış yapıyorsunuz, gelin beraber DEAŞ ile mücadele edelim. Terör örgütlerine karşı beraber bu mücadeleyi verelim.' dedik. Ama bunlar gittiler onlarla beraber oldular. 5 bin tır silahı oraya gönderdiler. 2 bin kargo uçağıyla silah, mühimmat gönderdiler. Hani dosttuk, hani NATO'da beraberdik?

Yine söylüyorum, ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın? Biz NATO'nun mensubu değil miyiz? Afganistan'a çağırdın geldik, Somali'ye, Balkanlar'a çağırdın geldik. Niye? NATO ülkesiyiz diye. Biz sözümüzde durduk ama siz sözünüzde durmadınız. İşte Türk budur. Türk milleti budur. Biz denileni yapıyoruz ama siz yapmıyorsunuz. Diğer ortaklar da bu noktada hep kaçamak, ikili oynuyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz dik durmaya devam edeceğiz. Biz dürüst olmaya devam edeceğiz ve bu işi de Allah'ın izniyle başaracağız."

 

"Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gündüz gece yürümeye var mıyız?" diye soran Erdoğan, Sakarya'nın yola çıktıkları günden bugüne kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya ile hep beraber olduklarını, bu yolda yalnız yürümediklerini dile getirerek, "Hep sizinle beraber yürüdük ve inanıyorum ki yine bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Yazmışsınız 'Yürüyeceksin, Sakarya yürüyecek arkandan'.

Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan / Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın / Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.' Şimdi Mart 2019 mahalli seçimler, hazır mıyız? Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçimleri, hazır mıyız? Bu bir kırılma noktası, Allah'ın izniyle 2019'daki bu iki seçimle birlikte Türkiye yeni bir döneme geçiyor." ifadelerini kullandı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz 2019'a hazırlanıyoruz. 2019, sadece bir seçim değildir. 2019; geçmişimizin emanetinin geleceğe taşınmasıdır, bizim millet irademizin sadece 780 bin kilometrekareye yansıması değildir. 2019, dünyada hak arayan, adalet arayan, ezginliklerle bitap duruma düşmüş bütün milletlere yönelik her sandığa giden oyun, Anadolu insanının ortaya koyduğu iradedir ve kararlılıktır." dedi.

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sakarya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Ülkenin, milletin, bu güzel toprakların çok defa olağanüstü dönemden geçtiğini vurgulayan Soylu, "Bu olağanüstü dönemler içerisinde maalesef biz zayıftık, birleşemedik, güçsüzdük ve lidersizdik. 20. yüzyılın başında bu toprakları bize dar etmek isteyenler, bize 'hasta adam' dediler. 21. yüzyılın başına geldik, terör, ekonomik krizler, yolsuzluklar ve bu ülkenin karşı karşıya kaldığı ve takatinin yetmediği depremlerle, güçsüzlüklerle terbiye etmeye çalıştılar. Aslında 21. yüzyılın başında da bizi 'hasta adam' yapmak istediler." diye konuştu.

Soylu, lideriyle beraber dünyaya Anadolu'yla oynanmayacağını göstermeye çalışan AK Parti davasının mensuplarının, 22. yüzyılın başında güçlü, zengin ve kudretli bir ülkeyi inşa ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün de olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ama Allah'a hamdolsun ki bu olağanüstü dönemde biz bugün güçsüz, takatsiz, endişeli ve lidersiz değiliz ve liderimizin izinde gidiyoruz. Bu kongrenin bir ruhu, selamı, anlamı var. Biz 2019'a hazırlanıyoruz. 2019, sadece bir seçim değildir. 2019; geçmişimizin emanetinin geleceğe taşınmasıdır, bizim millet irademizin sadece 780 bin kilometrekareye yansıması değildir. 2019, dünyada hak arayan, adalet arayan, ezginliklerle bitap duruma düşmüş bütün milletlere yönelik her sandığa giden oyun, Anadolu insanının ortaya koyduğu iradedir ve kararlılıktır. Hepimizin sorumluluğu var. Bu vesileyle bu salonda 2019'a, 2023'e, 2053'e ve 2071'e taşınan bu heyecanın önünde saygıyla eğiliyor, kongremizin hayırlar getirmesini diliyorum." 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]