DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖNÜMÜZDE MİLLETİMİZLE GÖNÜL BAĞIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN 3 YILLIK BİR VAKİT VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzde Hem Programlarımızı Uygulamak Hem Milletimizle Gönül Bağımızı Güçlendirmek İçin 3 Yıllık Bir Vakit Var.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 81 İl Teşkilatı İle Bayramlaştı.

Erdoğan, Tüm Üye ve Teşkilat Mensuplarının Bayramını Tebrik Ederek “Yine Sizlerin Nezdinde 83 Milyon Vatandaşımızın Her Birinin Bayramını Bir Kez Daha Tebrik Ediyorum.” Dedi.

Erdoğan, “Rabb’imden Bizlere, Bayramları Bayram Gibi Geçireceğimiz Nice Güzel Günler Göstermesini Niyaz Ediyorum. Büyüklerimizle Akrabalarımızla Dostlarımızla Arkadaşlarımızla İçimizden Geldiği Gibi Kucaklaşamayıp Bayram Sevincini Buruk Yaşamış Olsak da Umudumuz Tüm Gücüyle Ayaktadır.” İfadelerini Kullandı.

Türkiye’nin Küresel Salgın Sürecini Başarıyla Yönettiğini ve Sonuca Yaklaştığını Dile Getiren Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Attığımız Normalleşme Adımları Sonrasında Ortaya Çıkan Tablo, Doğru Yolda İlerlediğimizi Gösteriyor. Bu Vesileyle Arife Günü’nden Bayram Bitimine Kadar 4 Gün Süreyle Evde Kalarak Mücadelemize Destek Veren Milletimin Her Bir Ferdine Sabırları İçin Şükranlarımı Sunuyorum. Yaptığımız Fedakarlığın Karşılığını İnşallah Hep Birlikte Fazlasıyla Alacağız.”

Erdoğan, Sadece Türkiye’nin Bu Krizin Üstesinden Gelmesinin Yetmediğine İşaret Ederek, “Dünyanın Tamamıyla Birlikte Salgını Yenmemiz Gerekiyor. Bunun İçin ‘Yeni Normal’ Dediğimiz, Yaşadığımız Döneme Mahsus Bir Hayat Biçimine Kendimizi Alıştırmak Mecburiyetindeyiz. ‘Maske Kullanımı, Fiziki Mesafeye Riayet, Temizliğe Dikkat Etme’ Olarak Özetleyebileceğimiz Bu Hayat Biçimiyle Salgın Dönemini En Az Hasarla Atlatacağımıza İnanıyorum.” İfadelerini Kullandı.

Türkiye’nin Bir An Önce Üretimini Ve İstihdamını Artırmaya ve Hedeflerine Kilitlenmeye İhtiyacının Olduğunu Belirten Erdoğan, “Salgın Sonrası Siyasi ve Ekonomik Olarak Yeniden Yapılanacağı Anlaşılan Küresel Sistemde Hak Ettiğimiz Yeri Alabilmemiz İçin Bunu Başarmak Zorundayız.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Son 18 Yıldaki Tüm Reformlarına, Kalkınma Hamlelerine, Zaferlerine İmza Atan AK Parti’nin Gelecek Yeni Döneminde Lokomotif Olmayı Sürdüreceğini Söyledi.

Eğitimde, Sağlıkta, Adalette, Emniyette, Sanayide, Teknolojide, Ulaşımda, Enerjide ve Diğer Tüm Alanlarda Ülkeye Kazandırdıkları Hizmetlerin Öneminin Her Krizde Biraz Daha Anlaşıldığını Vurgulayan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Yıllarca Sağlık Alanında Yaptığımız Yatırımları Eleştirenlerin Ne Kadar İçi Boş Siyaset Yaptıkları Son 2,5 Aydır Yaşananlarla Ortaya Çıkmıştır. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başta Olmak Üzere Bugüne Kadar Hizmete Aldığımız Dev Eserlerle Önümüzdeki Günlerde Açılışlarını Yapacağımız Hastaneler Sağlık Altyapımızı Daha da Güçlendirmiştir. Aynı Şekilde Dünyada Örneği Olmayan Kapsamdaki Genel Sağlık Sigortası İle Yine Çok Gelişmiş Sosyal Yardım ve Destek Sistemimiz Milletimizin Sahipsiz Olmadığını Göstermiştir.”

“AK PARTİ’NİN KAZANDIRDIKLARINI TEKRAR, TEKRAR ANLATMALIYIZ”

Erdoğan, “Tek Parti Devrinden Bugüne Bir Arpa Boyu Yol Kat Edememiş CHP Zihniyetinin Eserleriyle Değil, Milletimizin Değerleriyle Saldırılara Geçmesi Boşuna Değildir. Geçtiğimiz Cuma Günü Sizlerle Telekonferansla Yaptığımız Toplantıda, CHP’nin Gerçek Yüzünü Bir Kez Daha Sergileme İmkanı Bulmuştum. AK Parti’nin Demokraside ve Ekonomide Ülkemize Kazandırdıklarını Bıkmadan, Usanmadan, Üşenmeden Tekrar, Tekrar Anlatmalıyız.” İfadelerini Kullandı.

Eğitimde Çocukları 70 – 80 Kişilik Sınıflardan Kurtarırken, Üniversite Kapılarında Yaşanan Yığılmaları Nasıl Önlediklerini Millete ve Gençlere Anlatmalarının Önemine İşaret Eden Erdoğan, Öğretmen Sayısını 672 Bin İlave İle 967 Bine, Derslik Sayısını 316 Bin İlave İle 589 Bine Yükselttiklerini Anlatmaları Gerektiğini Vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üniversite Sayısını 131 İlave İle 207″e Akademik Personel Sayısını da 100 Bin İlave İle 170 Bine Ulaştırdıklarını Anlatmaları Gerektiğini Aktararak, “Yıllarca Protestolara Konu Olan Üniversite Harçlarını Kaldırdığımızı Gençlerimize Anlatmalıyız. Öğrencilerimize Lisansta 550 Lira… Nereden Geldik Buraya? 45 Liradan. Yüksek Lisansta 1.100 Lira, Doktorada İse 1.650 Lira Kredi Burs Desteği Verdiğimizi, Yurtlardaki Öğrencilere Aylık 420 Lira Beslenme Yaptığımızı Anlatmalıyız.” Diye Konuştu.

“SAĞLIKTA HASTANELERİMİZİN TOPLAM YATAK SAYISINI 240 BİNE ÇIKARTTIK”

Erdoğan, Öğrencilerin Barınma Sorununu Çözmek İçin Yurtlardaki Yatak Sayısını 182 Binden 677 Bine Ulaştırdıklarının, İlk ve Orta Öğretimde Hiçbir Ayrım Gözetmeksizin Tüm Öğrencilere Ders Kitaplarını Ücretsiz Olarak Verdiklerinin Anlatılması Gerektiğini Söyledi.

Sağlık ve Adalet Alanında Gerçekleştirilen Yatırımlara Değinen Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Sağlıkta Hastanelerimizin Toplam Yatak Sayısını 240 Bine, Nitelikli Yatak Sayısını 145 Bine Çıkarttığımızı Anlatmalıyız. Doktor Sayımızı 92 Binden 161 Bine, Toplam Sağlık Çalışanı Sayımızı İse 378 Binden 1 Milyon 25 Bine Yükselttiğimizi Anlatmalıyız. Adalet Hizmetlerinde Mevzuattan Alt Yapıya, Ceza İnfaz Kurumlarından Yargı Bağımsızlığı Ve Tarafsızlığına Kadar Önemli Gelişmeler Kat Ettiğimizi Anlatmalıyız. Hakim, Savcı Sayımızı İki Kattan Fazla Artışla 21 Bine, Yardımcı Personel Sayısını 51 Binden 138 Bine Çıkarttığımızı Anlatmalıyız. İstinaftan İhtisaslaşmaya, Ombudsmanlıktan Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Hakkına, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Yeniden Yapılandırılmasından Askeri Mahkemelerin Kaldırılmasına Kadar Pek Çok Tarihi Reform Yaptığımızı Anlatmalıyız.”

“HEPSİNİN BAŞINI EZDİĞİMİZİ ANLATMALIYIZ”

Güvenlik Alanında Yürüttükleri Çalışmaları da Anlatan Erdoğan, “PKK, YPG’den DEAŞ’a ve FETÖ’ye Kadar Ülkemize Saldırması İçin Beslenip, Büyütülen Ne Kadar Örgüt Varsa Hepsinin Başını Ezdiğimizi Anlatmalıyız. Aynı Şekilde Organize Suç Örgütlerine de Göz Açtırmadığımızı Anlatmalıyız. Milli Savunma, İç İşleri ve Dış İşleri Bakanlıkları İle Milli İstihbarat Teşkilatımızın Başını Çektiği Güvenlik Kurumlarımız Arasındaki Koordinasyonu Geliştirdiğimizi Anlatmalıyız.” Diye Konuştu.

Ulaştırma ve Alt Yapı Çalışmalarına da Değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırmada Bölünmüş Yol Uzunluğuna 21 Bin Kilometre İlave İle 27 Bin Kilometrenin Üzerine, Otoyol Uzunluğunu 1.346 Kilometre İlave İle 3 Bin 60 Kilometreye Çıkardıklarının Anlatması Gerektiğini Vurguladı.

Karayolları Üzerindeki Tünellerin Sayısını 298 İlave İle 381’e, Tünel Uzunluğunu İse 50 Kilometreden 500 Kilometreye Yükselttiklerinin de Anlatılması Gerektiğinin Altını Çizen Erdoğan, “Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Ovit Tüneli ve Karadeniz Sahil Yolu Gibi Mega Projelere Kanal İstanbul’u Ekleyeceğimizi Anlatmalıyız.” İfadelerini Kullandı.

TOKİ Vasıtasıyla 4 Milyona Yakın Vatandaşın Yaşadığı 725 Bin Güvenli Konutu Tamamlayıp, Sahiplerine Teslim Ettiklerinin Anlatılması Gerektiğini İfade Eden Erdoğan, Sözlerine Şöyle Sürdürdü:

“Ülkemizde Ev Sahibi Olmayan Dar ve Orta Gelirli Hiçbir Vatandaşımız Kalmayıncaya Kadar Sağlıklı ve Kimlikli Sosyal Konut Üretimini Sürdüreceğimizi Anlatmalıyız. Son Dönemdeki En Önemli Projemiz Olan 81 İlimizde 81 Milyon Metrekare Millet Bahçesi Yapacağımızı Anlatmalıyız. Enerjide Kurulu Gücümüzü 57 Bin Megawatt İlave İle 92 Bin Megawatta Yükselttiğimizi Anlatmalıyız. Son İki Yılda Kullanıma Aldığımız Kurulu Gücün Yüzde 73’ünün Yenilenebilir Enerjiye Dayalı Olduğunu Anlatmalıyız.”

Türkiye’nin, Savunma Sanayiden Spora, Turizmden Dış Politikaya Kadar Her Alanda Benzer Başarı Öykülerine Sahip Olduğunu Dile Getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Biz Bunları Her Platformda Her Fırsatta Her Vesileyle Anlatmalıyız. Hizmetten Nasibini Alamamış Olanların, Yerli ve Milli Her Şeye Düşmanlık Sergileyerek Ayakta Kalma Çabasını İse Milletimizin Takdirine Bırakacağız. Milletimizin Özellikle Bize Olan Güvenine ve Yeri Geldiğinde Canı Pahasına Verdiği Desteğe Layık Olduğumuz İçin Rabbi’mize Hamd Ediyoruz.

Depremden Salgına, Suriye ve Libya’daki Gelişmelere Kadar Pek Çok Sınamayı Yeni Yönetim Sisteminin Verdiği İmkanlar Sayesinde Güçlü Bir Şekilde Göğüslemeyi Başardık. Milletimize Çok İyi Bir Şekilde Anlatmamız Gereken Hususlardan Biri de Budur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve Bu Sistemin Ülkemize Katkılarını Hazmedemeyenlerin İnsanımızı Zehirlemesine İzin Vermeyeceğiz. 2023 Seçimlerine Kadar Diğer Faaliyetlerimizin Yanı Sıra Bu Hususta da Yoğun Gayret İçinde Olmalıyız. Önümüzde Hem Programlarımızı Uygulamak Hem Milletimizle Gönül Bağımızı Güçlendirmek İçin 3 Yıllık Bir Vakit Var. Hep Birlikte, Hasbi Bir Şekilde, Buraya Dikkat Edin Hesabi Değil, Hasbi Bir Şekilde Çalıştığımız ve Elimizden Gelen Çabayı Gösterdiğimizde, Milletimizin Desteğinin Yanımızda Olacağından Şüphem Asla Yoktur. Türkiye’ye ve Türk Milletine Hizmet Yolculuğumuzda Bir Sonraki Hesap Verme Vakti Olan Seçimlere Kadar Hiçbirimize Durmak, Dinlenmek Yok.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE GENELİNDE DÖRT GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP