Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kara birlikleri yakında sınırı geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuştu. Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan operasyonla ilgili de net mesajlar verdi. "Önceliğimiz diplomasi" diyen Cumhurbaşkanı, "Ama isteğimiz dışında bir yola zorlanırsak; tüm planlarımız hazırdır, kendi planlarımızı hayata geçiririz" dedi ve kara birliklerinin yakında sınırı geçeceğini açıkladı.

GİRİŞ 26.08.2019 12:36 GÜNCELLEME 26.08.2019 13:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

 

Malazgirt Zaferinin 948. yıldönümü vesilesiyle tüm kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum. Bin yılıdır bu toprakların vatanımız olması için gözlerini kırpmadan kendini feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizi kendi iç meseleleriyle uğraştırarak medeniyetinden tarihinden koparmaya çalışanların da senaryolarını boşa çıkardır. Bugün Malazgirt Zaferini böylesine bir coşkuyla kutluyorsak işte bu projeyle birlikte o aksi proje hazırlayanlar da çökmüş demektir.



ASIL FETİH GÖNÜLLERİN FETHİDİR

Yeni nesillere 2071 vizyonunu miras bıraktık. Yaklaşık yarım asır sonra bizler görmesek de inanıyorum ki Türkiye her alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden iri olarak çok daha büyüt hedeflere yelken açmış olacaktır. Hep söylediğim gibi bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Bu fetih sadece toprakların sadece coğrafyanın fethi değildir. Asıl fetih gönüllerin zihinlerin fethidir. 

GÖRDÜNÜZ MÜ ANNENİN YAPTIĞI EYLEMİ

 

 

Hiçbir siyasi veya ekonomik çıkar bizi hakkın yanında yer almaktan mazluma ve mağdura yardım etmekten alıkoyamaz. Gördünüz değil mi yavrusu kaçırılıp alıkonan annenin günlerdir yaptığı eylemi? Biz dik duracağız. Biz bu insanların yavruları istismarına göz yummayacağız. Bugün Kudüs'te Filistin'de zulüm var. Filistin'i adım adım işgale çalışıyor. Müslümanlar zulüm altında... Ellerinden gelse ülkemizde de aynı şeyleri kara kalpli alçakları da unutmadık. Daha düne kadar evlerimizin dibine kadar getirmek istedikleri mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık. 

DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır. Bizim davamız da hep inşa davası olmuştur. Vatan kıldığımız bu topraklar inşallah yeniden dirilişimize şahitlik edecektir. FETÖ'cü hainler bir darbe girişimiyle ülkemizi işgale kalkıştıklarında karşılarında tüm farklılıklarını bir kenara bırakmış bir milleti karşılarında buldular. İşte aynı kadro bugün Malazgirt Ovası'nda.. Huzurlarınızda bu mücadelede bize destek veren sayın Bahçeli ve heyetine teşekkürü bir borç biliyorum. 

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK SERT SÖZLER

Ülkemizin beka mücadelesi söz konusun olduğunda başka saflarda yer almanın saygıya layık bir yanı yoktur.  Siz bu tuzağı kuranların arkasından giderseniz bunun adından başka olur. Türkiye'nin Orta Doğu'da ne işi var diyor. Bize ülkemizin güneyinden taciz atışları yapılacak saldırılacak bizim orada ne işimiz var? Sen bu işlerden anlamıyorsun. Biz oradayız orada olacağız. Atatürk'ün partisiyiz diyeceksin, sonra Misak-ı Milli'yi bilmeyeceksiniz. Biz Adana mutabakatı neyse onun gereğini yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.  Bu zat bakar kör, Doğu Akdeniz'de sondaj gemilerimiz var. Firkateynlerimiz var. Silahlı hava araçlarımız hazır vaziyette... Denizden karadan her şeye hazırız. Ama bunu görmüyor. Bay Kemal bizim herhâlde ay ve yıldızımızı da bilmiyor. Lafla biz Atatürk'ün partisiyiz demekle olmuyor. Sen bitmişsin. 3-4 tane belediye almakla olmaz. 

Yaşadığımız kritik süreçte ülkemizin gelecek yarım asrın olacak bir dönemden geçiyoruz. Kimsenin milletimizin birliğini beraberliğini bozacak şekilde davranmaya hakkı yoktur. 

FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON

Diplomasiyle bir netice alırsak ne ala. Ama isteğimiz dışında bir yola zorlanırsak; tüm planlarımız hazırdır, kendi planlarımızı hayata geçiririz. 

Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Hava ve kara unsurlarımızla sınırın ötesine geçtiğimizde süreci belirleme imkanına kavuşacağız. Kararlılığımızı artık hiç kimsenin test etmeye çalışmayacağını ümit ediyorum. 

Rusya ile bu İdlib meselesini yakından istişare ettim. Yarın Rusya'ya gidiyorum. Orada yine görüşmelerimiz olacak. İnşallah bu sıkıntıları da kısa sürede ortadan kaldırmış olacağız. 

Irak tarafında da çok önemli adımlar atıyoruz. Ülkemize saldırıların merkezi olan yerleri temizliyoruz. 

Doğu Akdeniz'deki sondaj ve sismik araştırmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Kimse bizi engelleyemez, engelleyemeyecektir. Bütün bu çalışmalar kararlılıkla devam ediyor ve devam edecektir. 

YORUMLAR 17
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Reis biz hazırız şu soysuz satılmış abd köpeklerini cehennemin dibine gönderelim ALLAHU EKBER
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğanı tahrik ediyor.sanki siyasi kumpas var.akp ye karşı siyasi bir gizli zemin önümüzdeki günlerde kokusu çıkar.yazık olur onca emeğe hazırlıklı olmak lazım.bu çözülmesi bambaşka birşey
    Cevapla
  • işin aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ordumuza polisimize yardım eyle zafer nasib eyle
    Cevapla
  • hakan yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd bizi hep oyaliyor artik beklemek anlamsiz bu gece girilmeli
    Cevapla
  • amasyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    karargah idlibe kurulmalı reis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor