Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık veba gibi yayılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık veba gibi yayılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık veba gibi ya... AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan Komrat''ta konuştu. Gagavuz Türklerine hitap eden Erdoğan, "İnşallah çok yakında başkonsolosluğumuzu da açacağız, başkonsolosumuzu da atayacağız" dedi.

Moldova ziyareti kapsamında Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Komrat'ta halka hitap eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Kasım'da başkanlık seçimelerine gideceksiniz. Bu süreçte vatandaşık göreviniz birliğinizi, beraberliğinizi korumak ve oyunuza sahip çıkmaktır. Oradan çıkacak sonucun belirleyicisi de siz olacaksınız" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasındna satır başladı şöyle:

'FİZİKİ SINIRIMIZ OLMASA DA MOLDOVA'YI KOMŞU OLARAK GÖRÜYORUZ'

"28 Eylül'de Gökoğuz Türkleri'nin kurucu başkanı Topal'ın vefatından duyduğum üzüntüyü özellikle belirtmek istiyorum. Toprağı bol olsun diyorum. Onlar bu dünyadan göç ettiler ama ileriye taşımamız gereken bir miras bıraktılar. Bizler de Moldova ve Türkiye olarak bu mirası daha da ileriye götüreceğiz.

"Bugün iki ülke tarihte hiç olmadığı kadar birbirine yakındır. Fiziki sınırımız olmasa da biz Moldova'yı komşu olarak görüyoruz.

"Gerektiğinde elimizdeki tüm imkânları Moldova için kullanmaktan çekinmiyoruz. Dünya sahnesinde hak ettiği konuma ulaşması içinm gayret sarf ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde Moldova halkının ve siz Gagavuz Türklerinin dostu olmaya devam edeceğiz. Sizler 1994 yılında diğer devletler iç çatışmayla kıvranırken siz kardeşçe yaşamayı seçtiniz. Sizler bu topraklarda dayanışmayı teşvik ettiniz. Sizlerin bu asil tavrı tam anlamıyla bir medeniyet örneğidir. "

'MİLLLİĞİNİZİ TORUNLARINIZA AKTARMANIZI DİLİYORUM'

Kendi kimliğinizi, dilinizi, milliğinizi koruyarak bu mirası torunlarınıza aktarmanzıı diliyorum. Bilhassa içinde bulunduğumzu son dönemde bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 

"Geçmişi ve geleceği aynı olan toplumlar ayrıştırılmak isteniyor. Irkçılık bir veba gibi yayılıyor. Buradaki soydaşlarımzıın asla böyle bir tuzağa düşmemesi gerekiyor. Her birimizin bu bilinçle hareket edeceğine inanıyorum. Bu topraklardaki barış ve hzuur ortamının bozulmasına hiçbirinizin müsade etmeyeceğini düşünüyorum. 

"Gerçekleştirdiğimiz bu tarihi ziyret bizim için oldukça verimli geçiyor. Başbaşa heyetler arası görüşmelerimizde ilişkimizi stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık. Moldova ile kruduğumuz ortak gelecğein köprüsü sizlersiniz. Moldova parlamentosunda 3 Gagavuz Türkü milletvekili bulunuyor. Hiç şüphesiz sizleri siyasette temsil eden bu dostlarımıza iki önemli görev düşüyor. Birincisi sizin sesiniz olmak ikincisi de Moldova ile diyologlarını hep açık tutmak.

"19 Kasım'da başkanlık seçimelerine gideceksiniz. Bu süreçte vatandaşık göreviniz birliğinizi, beraberliğinizi korumak ve oyunuza sahip çıkmaktır. Oradan çıakcak sonucun belirleyicisi de siz olacaksınız.

"Türkiye olarak Gagavuz Türkleri'nin hayatlarını en üst imkânlarda sürdürebilmesi için elimizden geleni yapacağız.

"Gelecek yıl Komrat'ta büyük bir eğitim kompleksi inşa etmek için gereken adımları atıyoruz.

'BURADA DA BİR KAPIMIZ OLACAK'

"İnşallah çok yakında başkonsolosluğumuzu da açacak, başkonsolosumuzu da atayacağız. Başkonsolosluğumuzun da faaliyete geçmesiyle burada Türkiye'ye açılan bir kapınız daha olacak. Ülkenin resmi dilini de öğrenmenizi ve kullanmanızı önemli görüyoruz. Böylece kalkınmada katkıda bulunacaksınız. Analarımızın abbalarımızın konuştuğu saf, öz Türkçeyi yaşatmanızdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Dil, düşünce biçiminiz, kültürünüzdür, en önemlisi dil, kimliğin aynasıdır. Çocuklarınıza Gagavuz Türkçesini öğretmenizi bekliyoruz."

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık veba gibi yayılıyor" haberi, 18 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık veba gibi yayılıyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık veba gibi yayılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  2. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  3. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  4. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  5. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  6. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  7. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  8. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  9. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  10. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  11. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  12. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  13. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  14. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  15. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  16. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  17. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  18. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  19. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  20. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
Politika Haberleri