DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GENÇLERİMİZE 2053 İÇİN BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ BIRAKMAKTA KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimize Bugün 567. Yıl Dönümüne Ulaştığımız Fethin 600. Yıl Dönümü Olan 2053 İçin Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi Bırakmakta Kararlıyız.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin Açılış Töreninde Yaptığı Konuşmaya, Hastanenin Şehre, Ülkeye Ve Millete Hayırlı Olmasını Dileyerek Başladı.

Koronavirüs Salgınında Kaybedilen Tüm Hocalar Ve Vatandaşlarla Birlikte Prof. Dr. Feriha Öz’e Rahmet Dileyen Erdoğan, “Biz Kadirşinas Bir Milletiz. Ülkemize Hizmet Eden, Bu Uğurda Fedakarlık Gösteren Hiç Kimseyi Unutmayız. Bunun İçin Buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy’de İnşa Edilen Hastaneye De Prof. Dr. Murat Dilmener’in İsmini Verdik. Böylece Ömürlerini İnsan Sağlığına Adayan, Salgın Döneminde De Yine Büyük Bir Gayretle Çalışırken Son Nefeslerini Teslim Eden Hocalarımızın İsimlerini Ebediyete Kazıdık.” Diye Konuştu.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun İsminin De Okmeydanı’nda İnşa Edilen Şehir Hastanesine Verildiğini Hatırlatan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Aynı Şekilde Hadımköy’de Restore Edilen Hastaneye De Sultan 2. Abdülhamid’in Askerlerimiz İçin İnşa Ettiği, Burayı Da Şöyle Tepeden Tırnağa Restore Etmek Suretiyle Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş’un İsmini Vererek, Bu Sağlık, Eğitim Ve Hayır Gönüllüsü Büyüğümüze Vefamızı Gösterdik. Yunus Emre Ne Güzel Söylemiş. ‘Bir Hastaya Vardın İse / Bir İçim Su Verdin İse / Yarın Anda Karşı Gele / Hak Şarabın İçmiş Gibi.’ Hastaya Bir Yudum Su Vermeyi, Hak Şarabın İçmek İle Eş Gören Bir Medeniyetin Mensupları Olarak Sağlık Çalışanlarımızın Her Birine Şükranlarımızı Sunuyoruz.”

“SAĞLIKTA SAĞLIK TURİZMİNİ HEDEFLİYORUZ VE BUNU BAŞARACAĞIZ”

Hastanenin Ülkeye Kazandırılmasında Emeği Geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İle Ekibini, Özellikle Yüklenici Firma Rönesans Grubunu Mimarından Mühendisine, İşçisine Kadar Herkesi Tebrik Ettiğini Dile Getiren Erdoğan, “Tabii Bu Arada Rönesans Firmasına Özellikle Şahsım, Milletim Adına Ayrıca Şükranlarımı İfade Edeceğim O Da Şudur, Malum Gerek Murat Dilmener, Gerek Feriha Öz Her İki Hastaneyi De Rönesans Yüklendi Ve Bunlardan Bir Tanesinin Tamamen Bedeli Kendilerine Ait. ‘Bu Bedel Bize Ait Olacak.’ Dediler Ve Bir Tanesinden Bizden Herhangi Bir Bedel İstemiyorlar. Biz Sadece Bir Tanesinin Bedelini Kendilerine Ödeyeceğiz. Onun İçin De Kendilerine Şahsım, Milletim Adına Ayrıca Teşekkür Ediyorum.” İfadelerini Kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Dünyada Pek Çok Ülkede Salgın Sebebiyle Sağlık Sisteminin Çöktüğü Bir Dönemde Türkiye, Hem Mevcut İmkanlarını En İyi Şekilde Kullanarak Hem De İşte Buradaki Gibi Yeni İmkanlar Üreterek Farklı Bir Konuma Gelmiştir. Kapasitesinin Tamamı Gerektiğinde Yoğun Bakım Altyapısına Sahip Olan Bu Hastanemizi, İki Ay Gibi Kısa Bir Sürede Tamamladık. Tabii Bir Başka Özelliği Var. Hemen Pist Burada. Aynısı Murat Dilmener’de De Var. Malum Yeşilköy Havalimanı. Burası Da Daha Önce Askeri Havaalanıydı. Uluslararası Herhangi Bir Hasta Buraya Gelmek İstediğinde Rahatlıkla Pist Var, Bu Piste İnecek Ve Buradan Yürüme Mesafesinde Hemen Hastaneye Gelecek. Aynısı Yeşilköy İçin Geçerli. Orada Da Yine Havaalanına Gelecek Ve Oradan Yürüme Mesafesinde Hastaneye İnecek. Tedavi Bitti, Yine Hemen Uçağıyla Gitmesi Gereken Yere Gidecek. İster Ulusal, İster Uluslararası Hepsine Hazır. Niye? Dedik Ya Sağlıkta Sağlık Turizmini Hedefliyoruz Ve Bunu Başaracağız. Şayet Salgın Acil Bir İhtiyaç Göstermiş Olsaydı Bu Süreyi Belki Daha Da Kısaltabilirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Sağlık Alanında Geldiği Seviyenin En Somut Örneği Olan Bu Hastanelerimiz Şifayı Ülkemizde Arayan Herkese Hizmet Verecektir.” Dedi. 

‘ŞEHİR HASTANELERİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÇOK DAHA İYİ GÖRÜYORUZ’

Erdoğan, “Muhalefetin Bizi Adeta Topu Tuttuğu Şehir Hastanelerinin Ne Kadar Önemli Olduğunu Bu Süreçte Çok Daha İyi Görüyoruz.” Diye Konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu An İtibarıyla 190’ı Aşkın Ülkeden Talepler Geldi Ama Biz 90’ı Aşkın Ülkeye, Her Türlü Bu Noktada Sağlık Ürünlerini Gönderdik.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan, “Salgın Döneminden Sonra Hem Sağlık Tesislerimiz Hem Genel Sağlık Sigortamız Başarılı Bir Model Olarak Küresel Düzeyde Daha Çok İlgi Çekecektir.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz Her Alanda Hedeflerine Doğru Kararlılıkla İlerlediği Bir Çizgiye Oturmuştur.” Diye Konuştu.

‘TÜRKİYE’Yİ MUTLAKA 2023 HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ’

Erdoğan, “İnşallah Ülkemize Yapacak Daha Çok Hizmetlerimiz Var.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Türkiye’yi Mutlaka 2023 Hedeflerine Ulaştıracağız.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan, “Gençlerimize Bugün 567. Yıl Dönümüne Ulaştığımız Fethin 600. Yıl Dönümü Olan 2053 İçin Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi Bırakmakta Kararlıyız.” Diye Konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HASTANEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul’da Salgın Ve Afetlere Karşı Kullanılmak Üzere İnşa Edilen Hastanenin Açılışına Katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Helikopterle Tarabya’daki Huber Köşkü’nden Hastaneye Geldi.

Tören Öncesi Hastanede İncelemelerde Bulunan Erdoğan, Bu Sırada Yetkililerden De Bilgi Aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İncelemeler Sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da Eşlik Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FETİH KUTLAMALARI DOLAYISIYLA BOĞAZ’DAN GEÇEN TEKNELERİ SELAMLADI

HIZLI YORUM YAP