Erdoğan: CHP'nin tavrı bizi yaralıyor

Erdoğan: CHP'nin tavrı bizi yaralıyor

Ankara Altındağ'daki mitingde konuşan Erdoğan, CHP milletvekillerinin Doğu Akdeniz'de petrol arama faaliyetlerinin durdurulması yönündeki eleştirilerine yanıt verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)’nun Akdeniz’de, Norveç’ten satın alınan 3 gemi ile petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını önceki gün Meclis gündemine taşımıştı.

Akdeniz’de arama çalışması yapan bir geminin günlük maliyetinin yaklaşık 50 bin dolar olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, önergesinde, bu şartlar altında Alanya kuyusundaki geminin, 40 gün boyunca boş yere bekletildiğini iddia etti.

CHP’li Başarır, 2 milyon doların havaya saçıldığını, Akdeniz’de açılan ve daha açılacak olan sahaları dolaşmak için günlüğü 40 bin dolara helikopter kiralandığı iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.

CHP'li Başarır, TPAO ve BOTAŞ’ın da tank ve Palet fabrikasında olduğu gibi Katarlılara satılacağı iddialarının gündemde olduğunu belirttiğ önergesinde “bu iddialar doğruysa, bu satışın, Katar Emirinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği 400 milyon dolarlık uçakla bir ilişkisi var mıdır?” sorusunu yöneltmişti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara Aldındağ'da bu iddialara yanıt verdi. Erdoğan, "Önceki gün bir CHP milletvekili çıkmış petrol doğalgaz arama çalışmalarımızı eleştiriyor. Bir kova bile petrol bulunmadı iddiasıyla Türkiye'yi petrol doğalgaz arama faaliyetlerine son vermeye çağırıyor. Bu çağrısı zaten Rumlardan işitiyorduk. Türkiye'nin Akdeniz'de yürüttüğü çalışmalardan Rumların ve diğerlerinin rahatsızlık duyması gayet tabiidir. Burada sorgulanması gereken CHP'nin tavrıdır, hazımsızlığıdır. Bizi en çok yaralayan, CHP'nin Rumların ağzıyla konuşmasıdır" dedi.

Erdoğan konuyla ilgili son olarak "Doğu Akdeniz'deki petrol arama faaliyetlerimizi durdurmayacağız" dedi