0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Eylül 2017 Cumartesi 12:02:00 - Güncelleme:23 Eylül 2017 Cumartesi 12:17:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barzani ilişkileri kopma noktasına getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’la ilişkileri kopma noktasına Barzani’nin getirdiğini söyledi.

 

Turgay Güler

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’tan ayrılmadan önce habercilerin sorularını yanıtladı. 

 

KOPMA NOKTASINA GETİRDİ 

Erdoğan, Türkiye’nin Barzani'yle ilişkilerinin iyi olduğu hatırlatılarak, nasıl olup da kopma noktasına geldiği sorusunu şöyle yanıtladı: “Kopma noktasına geldi diyorsanız, bunu Barzani bu hale getirdi. Memurlarına maaş ödeyemez hale geldiklerinde onlara biz yardımcı olduk. Başbakanlığım dönemiydi, 2 milyar dolar kredi verdik ki maaş ödesinler. Fakat bunlar kadir kıymet bilmiyorlar. Yoksa bizim onlarla alıp veremediğimiz bir şey yok. Ne ABD ne Rusya bizim gibi yardım etmedi.” 

SADECE KÜRTLERE AİT DEĞİL 

Barzani’nin kime güvendiği, Türkiye’nin bu konuda ne yapacağı sorulan Erdoğan, “Cuma ve cumartesiyi izleyelim. O günler çok önemli” karşılığını verdi. Erdoğan, “Sınırlarımızı kapatabilir miyiz?” sorusu üzerine “Atılacak adımlar, yapacağımız değerlendirme neticesinde belirlenecek. Kararlarımızı açıkladıktan sonra ne olacağını göreceğiz. Ama o topraklar sadece Kürtlere ait değil. Orada Türkmen var, Arap var. Dolayısıyla birilerinin orada sadece kendileri varmış gibi hareket etmeleri son derece yanlış. İşin tarihi boyutuna girersek işler değişir. Orada Türkmenlerin parti merkezini ateşe tuttular. Birilerinin giderek istikametlerini iyice kaybettiklerini görüyoruz” dedi. Erdoğan, referandumu destekleyen İsrail’in tavrını doğru bulmadıklarını da kaydetti. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX