"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan önlemleri açıkladı

27 Mart 2020, Cuma 22:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı alınacak yeni tedbirlerle ilgili açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Hiçbir musibetin bizim gücümüzden büyük olmadığı inancıyla Kovid 19 ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi ne kadar güçlü tutarsak bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız. Rehavete kapılmayacağız çünkü karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız.

- İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik.

- Hayatın tüm alanlarını kapsayan tedbirlerle hastalık zincirinin bir an önce kırılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

"Üretimin ve ihracatın devamı en önemli önceliğimizdir"

- Ücretli çalışanlardan, esnafa kadar her kesimi kapsayan pek çok ekonomik tedbiri hayata geçirdik. Üretimin ve ihracatın devamı en önemli önceliğimizdir.

- Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına da, açıkta kalmasına da, mağduriyetine de izin veremeyiz.

- Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı ne kadar güçlü tutarsak Allah'ın izniyle bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız. 

"İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yok"

- Hamdolsun ilaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur.

- Hem vatandaşlarımızın hem sağlık personelimizin teşhis ve tedaviyle ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Alınan tedbirler

Şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlanmıştır.

Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni oluşturulacaktır. 

Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacaktır.

Yurtdışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.

Okunma Sayısı: 1987
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Feyzullah Ayhan

    28.3.2020 10:43:49

    Biz onların koydukları kurallara uyuyoruz da ancak onlar uymuyor.Şimdi bu durum neye benziyor Allah aşkına?Kim inanır bundan böyle recep efendiye ve emrindeki bakanların söylediklerine?"Ele verir telkini kendi yutar salkımı"Durum bu.Bu kadar kendini beğenmişlik kural tanımazlık,dediğim dediklik.Ya çömez diyanete ne demeli?Camilerin ibadete kapalı olduğu bir hengamda sarayda diyanet işleri başkanı Cuma namazı kıldırıyor hem de kameralar nezaretinde ve tüm dünyaya servis ediliyor.Yahu hangisine üzülelim,kural-kaide tanımazlıklarına mı,yoksa ibadetin en efdali gizli olanıdır dini kaidesi varken kıldıklarını kameralar nezaretinde bütün sosyal medyaya ve dünyaya servis edişlerine mi?Böyle riyakarlık olur mu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı