Ertem: Suudi sermayesinin çok yoğun ilgisi var

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, İstanbul'un finans merkezi olması doğrultusunda Suudi sermayesinin çok yoğun ilgisi olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, İstanbul'un finans merkezi olması doğrultusunda Suudi sermayesinin çok yoğun ilgisi olduğunu, yakında kurumsal yatırımlarla, belki kurulacak yeni fonlarla özel sektörü de kapsayacak yeni fonlar ve sermaye girişlerinin devam edeceğini söyledi.

NTV televizyonunun canlı yayınında konuşan Ertem, "Körfez ülkeleri yeni çıkışlar arıyor, petrole dayalı zenginliklerinin sürekli devam etmeyeceğini onlar da biliyor ve Türkiye onlar için önemli bir çıkış, hem enerji hem finansal piyasaların değerlendirilmesi anlamında" dedi.

Ertem, "İstanbul'un finans merkezi olması doğrultusunda Suudi sermayesinin çok yoğun ilgisi var. Bunun da yakında gerçekten çok kurumsal yatırımlarla belki kurulacak yeni fonlarla, özel sektörü de kapsayacak yeni fonlar ve sermaye
girişleri ile devam edeceğini göreceğiz" dedi.

TL'de olumlu ayrışma sürecek

Dolar/TL'deki düşüşü değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türk Lirası'nın olumlu olarak ayrıştığını belirterek, "Bu devam edebilir. Türkiye'ye olan sermaye girişlerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.

Ertem, "Merkez Bankası'nın önlemleri etkili oldu. Türkiye'ye sermaye girişi için iştah oluştu. Fed'in daha az şahin bir strateji izleyeceği fiyatlanıyor. Bütün gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında değer kazanıyor. TL de daha olumlu olarak ayrışıyor, bu devam edebilir. 16 Nisan'dan sonra daha olumlu bir havanın olacağını düşünüyoruz. Türkiye'ye olan sermaye girişlerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.

Fed'in faiz artırımının düşük miktarlarda olacağını düşünen Ertem, bunun etkisinin gelişmekte olan ülkelere sınırlı olacağını kaydetti. "2017'de güçlü bir dolar seyri beklemiyorum" diyen Ertem, daha rekabetçi bir doların gündemde olacağını ifade etti.

Cemil Ertem, işsizliğin 2017'nin ikinci yarısından itibaren tek haneye ineceğini öngördü.

Dolar 3,58'in altını gördüDolar 3,58'in altını gördü

 

Bu konularda ilginizi çekebilir