• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhurbaşkanı açıklamıştı: Eylem planının detayları

Cumhurbaşkanı açıklamıştı: Eylem planının detayları
Erdoğan’ın kamuoyuyla paylaştığı “İnsan Hakları Eylem Planı”nıyla ilgili kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Akademisyenler ve STK temsilcilerinin görüşleri alınarak hazırlanan taslak yeni yıl ile birlikte hayata geçecek.

Öne çıkan başlıklar ise adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü, kadın ve engelli haklarının geliştirilmesi, bürokraside yaşanan sıkıntıların giderilmesi.

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Yeni Eylem Planı için akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerinin alındığı toplantılar düzenleniyor. Taslağa son şekli verildikten sonra Erdoğan’a sunulacak.

Adalet Bakanlığı’nın geçen yıl açıkladığı ‘Yargı Reform Strateji’ belgesindeki başlıklar arasında yer alan ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ hazırlık çalışmalarında mesai sürüyor. Akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerinin alındığı toplantılar devam ediyor.

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre; Yeni İnsan Hakları Eylem Planı’nda, özgürlük ve güvenlik hakkı, adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü, kadın ve engelli haklarının geliştirilmesi ve bürokraside yaşanan sıkıntıların giderilmesi planlanıyor.

Yeni yılda hayata geçecek

Eylem planının hazırlık aşamasında, AYM ve AİHM kararlarında yer verilen ihlal alanlarına ilişkin etkili çözümler geliştirilecek. İnsan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası koruma mekanizmalarının gözlem ve raporları da dikkate alınacak. İnsan hakları alanında ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleriyle iş birliği yolları geliştirilecek. Planın yeni yılda uygulamaya alınması hedefleniyor.

Etkin işleyişin önü açılacak

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çalışmalar hakkında, “Hukukun üstünlüğü temelinde bürokratik süreçlerin ve mevzuat düzenlemelerinin gözden geçirilmesi, piyasa aksaklıklarının giderilmesi ve rekabetçi piyasa mekanizmasının etkin işleyişinin sağlanması önceliğimizdir. Yerli ve yabancı yatırımcılara ve işletmelere yönelik bürokratik ve hukuki süreçlerde son yıllarda kaydedilen iyileşme daha da ileriye taşınacak” demişti.

AK Parti’de politika belgesi hazırlığı

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı da insan haklarına yönelik farklı bir hazırlık yürütüyor. İnsan Hakları Politika Belgesi için akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşleri alınıyor. Yapılan tespitler ve eksiklikler bir rapor haline getirilecek. (Yeniakit)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113