HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 'Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar var'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Küresel İş Forumu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da var. Türkiye'yi korumak bizim görevimiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Küresel İş Forumu'nda önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da var. Türkiye'yi korumak bizim görevimiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü Putin ile görüşeceklerini ve Suriye'deki gelişmeleri konuşacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

(Suriye'deki gelişmeler) Yaklaşık 100 bin orada yaşayan halk Türkiye'den tekrar topraklarına dönme imkanı buldu. Tüm gıda, ilaç noktasındaki tüm desteklerini sağlıyoruz. Bize Avrupa Birliği verdiği söz tuttu mu tutmadı. 6 milyar euro vereceklerini söylediler, şimdiye kadar 820 milyon euro geldi. Peki BM Mülteciler Yüksek Komisyon'undan 520 milyon dolar bir destek. Ancak bunlara rağmen biz desteğimizi sürdürdük.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü var, bu örgüt PKK'nın yan kuruluşu. Demokrasiye inanmış bir ülkenin terör örgütüyle işbirliği yaparak bir diğer terör örgütünü yok etmeye çalışmasını anlayamıyorum.

AB verdiği sözleri tutmadı. 6 milyar euro vereceklerini söylediler, 800 milyon dolar geldi.

Yarın Trump ile görüşmemizde, umarım aynı konularda birleşir birlikte adım atarız.

Kuzey Suriye'ye gelen bu silahların yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir? Biz şimdi bu silahların seri numaralarını alıyoruz.

Sayın Bush döneminde aynı durumu yaşadık. O zaman da bize aynı şeyler söylendi. Dendi ki, "Verilen destek ve seri numaralar elimizdedir. Biz buradaki mücadeleden sonra buradan çekilip o silahları alacağız."

Bizim dayanışmamızın ötesine bu terör örgütleri ile yapılan dayanışmalar giremez.

IRAK'TA REFERANDUM YAPILMASI

"Her şeyden önce Irak'taki bu mücadele bitince bizim tavrımız Irak'ın toprak bütünlüğü dedik. Özel temsilcilerimi Barzani'ye gönderdim Sakın böyle bir yanlışın içine girmeyin. Sizinle akrabalığımız var. Bu yanlışı şuan yapıyor. 27 Eylül'de MGK'yı topluyoruz. Ne gibi yaptırımlar yaparız bunun kararını alacağız. Hükümetimiz Bakanlar Kurulunda karar verip açılayacak. Irak'ta böyle bir bağımsız devlete taraftar değiliz. Orada sadece Kürtler yaşamıyor. Türkmenler var Araplar var. '16 yaşındaki hayalimdi' senin hayalin olabilir. 16 yaşındaki siyaset ile 63 yaşındaki siyaset aynı değildir. İsrail dışında yanında kimse yok. Burada yaptığımzı görüşmelerde gördüm. Temennim ayın 25'ne kadar bukarardan vazgeçmesi."

S-400 ANLAŞMASI

Türkiye bir NATO ülkesi. Bırakın S-400 nükleer silahlara sahip ülkeler var. Gerçekleri kenara bırakmak mümkün değil. Kendim S-400 belki S-500 hatta S600'e sahip olmak durumundayım. Bunlar bir yöneticinin ülkesini koruma görevidir. Biz İHA'ları NATO'dan istedik. Paramızla istediğimiz halde alamadık. Basit Zigzağver'i silah alamadık. Terör örgütlerine para almadan veriyorlar. Bu ne ile izah edilir? Görüşmeler devam ediyor.

Her şeyden önce dostları çoğalt, düşmanı azalt. Rusya ile sorun yaşadık. Rusya ile 36 milyar dolara ulaşan bir ticaret hacmimiz var.Rusya aramızdaki mesafe iki buçuk mesafe. Görüşmelerimizi yapıyoruz. Pazartesi günü Putin ile biraraya geleceğiz, birlikte bir akşam yemeği yiyeceğiz. Suriye'yi konuşacağız.

Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da var. Türkiye'yi korumak bizim görevimiz.

'PAZARTESİ GÜNÜ PUTİN İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ'

Rusya ile kısa bir olumsuzluk yaşadık. Bunu gidermek için şu anda Rusya dış ticaret hacminde tırmanışa geçmiş vaziyette. 32 milyar dolara yakın bir ticari hacim yakaladık. Rusya ile aramızdaki mesafe 2-2-,5 saat. Zaman zaman görüşmelerimiz Soçi'de devam eder. Pazartesi sayın Putin ile bir araya geleceğiz. Bu gelişmeleri konuşacağız. Suriye'yi, İdlib'i konuşacağız.

'TÜRKİYE'NİN ŞAHSİYETİNE SAYGISIZLIK VAR'

Türkiye 54 yıldır AB'nin kapısında bekletiliyor. Türkiye'nin şahsiyetine saygısızlık var. Vizede, mülteciler meselesinde bize yalan söylediler. Kendi belirledikleri kuruluşlar vasıtasıyla verecekler. Bize vermeyecekler. Dürüstlük nerede, yok. Türkiye şu anda müzakere masasında.

'HAPİSTEKİLERİN ÇOĞU GAZETECİ DEĞİL, TERÖRİST'

Hapiste dediklerinizin çoğu gazeteci değil, bunlar terörist. Bunların çoğu bombalamaya, hırsızlığa girmiş. 'Gazeteciyim' demekle gazeteci olunmuyor. Yargı makamı bunlarla ilgili kararı veriyor. Çıkması gerekenler varsa bunlar çıkar. Birçoğu ajanlık görevi yapıyorsa...

Sayın Trump'a hakaret edenler içeride değil diyorsunuz. Bana her türlü hakaret yapanların siz sayısını biliyor musunuz? Ben her zaman sabretmişimdir. Bunlar teröre karışmışlardır. PKK terör örgütünün içindedirler birçoğu ve içindedirler. Birçoğu FETÖ terör örgütünün içindedir. Yargıya müdahale edemeyiz. Ben 16 Mayıs'ta buradaydım. 16 Mayıs'ta buraya geldiğim zaman yanımdaki korumalar, PKK'lı göstericiler , siz onlara aktivistler diyorsunuz, polisin onlara müdahale etmediğini gördük. Büyükelçilik rezidansında da yakın mesafeden eylem yapıyorlar ve polisin engellemediğini gördük. Benim korumaların duruma müdahil olmak zorunda kaldılar. Bakın çok ilginç... Onlardan kimseyi içeriye almadılar, benim korumalarım hakkında inceleme başlattılar. Bunlar hakkında soruşturma açıyorlar. Neredesin sen ABD yargısı? Sayın Trump ile bunu görüştük, "Takipteyim" dedi. Bu kararı veren savcının kimliğini gayet iyi biliyoruz. Bu alınan kararın ne denli yanlış olduğunu sayın Başkan'a söyledim. Temenni ederim ki bu yanlış düzelir.


En Çok Aranan Haberler