131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ZAFER COŞKUSU

25 Haziran 2018, Pazartesi 06:36

     


Dün yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın galip gelmesinin ardından Aliağa’da binlerce vatandaş kutlamalar için Demokrasi Meydanı’na akın etti. Ak Parti’li ve MHP’li siyasiler meydanı dolduran halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, Anadolu Ajansı’nın yayınladığı resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlandı. Ülke genelinde sandıkların büyük bölümünün açılmasının ardından Aliağa’daki binlerce vatandaş kutlamalar için Demokrasi Meydanı’nı doldurdu. Çalınan marşlar ve şarkılar halkın coşkusunu ikiye katladı. Seçim sonuçlarına sevinen çok sayıda vatandaş, arabaları ile kornalar çalarak ilçeyi turladı. Ak Partili ve MHP’li siyasiler de Demokrasi Meydanı’nı dolduran halka hitap etti.

Siyasiler halka hitap etti

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, Aliağa Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Kazım Ulaş, Ak Partili Aliağa Belediye eski Başkanı Tansu Kaya, Ak Parti Aliağa İlçe Eski Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Özlem Keleşoğlu, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar sırasıyla birer konuşma yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi, Cumhur İttifakı’na destek veren halka teşekkür etti.

Kazım Sayın: “Uzun adamı ezdirmedik”

Konuşmasına, seçim süreci boyunca emek verenlere teşekkür ederek başlayan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, “Bu bir hak dava. Biz hep birlikte, Cumhur İttifakı’ndaki kardeşlerimizle, Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı, yani uzun adamı ezdirmedik. Bu yol bizim için kutlu yoldur. Buna inandık, beraber de başardık. Çok çileler çektik, çok yorulduk. Sonunda mutlu olduk. Daha çok yolumuz var. Beraberce daha çok zaferler kazanacağız. Bugün Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan ve bize destek veren kardeşlerimizle beraber dört benzemezi 17. kez yendik. Biz bu memleketin bütün değerlerine saygılıyız. İnançlarımıza saygı gösteren, Cumhuriyetimize sahip çıkan her insanımızı seviyoruz. Çok yorulduk, çok emek harcadınız. Haklarınızı helal edin. Sizleri mahcup etmeyeceğiz. Rabbim bizi iki cihanda şeytanın şerrinden korusun.” diye konuştu.

Abdurrahim Aydemir: “İyi oldu, şimdi ince ince onlar düşünsün”

Meydandaki kalabalığı “Cumhur İttifakı’nın kahramanları” diyerek selamlayan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de, “Bir aydan fazla zamandır Ramazan demediniz, sıcak demediniz, gece gündüz çalıştınız. Bu gün de semeresini gördünüz. Memleketimiz, Cumhuriyet kurulduktan sonraki üçüncü aşamaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmiş oldu. Bunun da kahramanı sizlersiniz. Seçim çalışmaları yaparken sizlere ve bizlere söylemediklerini bırakmadılar. Bir sürü yakıştırma yaptılar. Ama hepiniz gördünüz, iyi oldu, iyi. Şimdi ince ince onlar düşünsünler, biz de işimize bakalım. Sonuçlar memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü

Yapılan konuşmaların ardından meydandaki coşkulu kalabalık çalan müzik eşliğinde halaylar çekip şarkılar söyleyerek seçim sonuçlarını kutladı. Demokrasi Meydanı’ndaki kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler