HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2018 Pazartesi - 11:02

‘Cumhur İttifak’ının İzmir’deki temsilcilerinden çok sert açıklamalar!

CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti saflarına katılması karşısında Cumhur İttifakı’nın yereldeki temsilcileri konuştu. MHP İl Başkanı Karataş, “Cümbüş ittifakı kuruldu” derken AK Parti il Başkanı Şengül ise, “Kılıçdaroğlu’nun proje olduğu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.  

‘Cumhur İttifak’ının İzmir’deki temsilcilerinden çok sert açıklamalar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’nın hamlesiyle ülke siyaseti birden hareketlenirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında da yakınlaşma meydana geldi.

AK Parti ile MHP’nin aylar öncesinden kurduğu ittifaka karşılık CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesi ve Meral Akşener’in partisinin TBMM’de grup kurması sıcak gelişmeler olarak ülke gündemine bir anda düştü.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Demokrasi adına İyi Parti’nin seçimlere katılması gerekiyordu. İttifak adına somut bir adımdır. Ama ittifak ya da karşılık düşünülerek atılmış bir adım değildir. Tamamen demokratik ve iyi niyetle atılmış bir adımdır” açıklamasında bulunmuştu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise, “Milletin üstündeki basınç kalktı. CHP’den gelen 15 kişi bizce demokrasi kahramanlarıdır. Biz hepsine ‘hoş geldiniz’ diyoruz. İttifak konusunda ise zaten CHP’den gelen 15 kişiyle gönül ittifakı kurulmuştur. Bundan sonra ıslak imzalı ittifakın pek bir önemi yoktur” yorumunu yapmıştı.

Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki temsilcileri MHP İl Başkanı Necat Karataş ve AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de gelişmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

CÜMBÜŞ İTTİFAKI YOLA ÇIKTI
MHP İzmir İl Başkanı Karataş, “Biz bunların cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ittifak kuracaklarını biliyorduk.  CHP, HDP, İP’in uzantılarıyla birlikte yürüyeceklerini uzun zamandır söylüyoruz. Bugün net bir şekilde ortaya çıkmıştır. CHP’nin 15 vekilini İP’e pazar etmesiyle birlikte bu ittifak net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Genel başkanımızın ifadesiyle cümbüş ittifakı yola çıktı” dedi.  

KILIÇDAROĞLU’NUN PROJE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül ise, “Bu tür girişimler daha öce de yapıldı. Halk tarafından itibar görmedi, ters algılandı. Bu tür ayak oyunlarına gerek yok. Zaten İYİ Parti seçime girebiliyor. Sırf hazineden yardım almak için böyle bir şey yapmanın halk tarafından çok etik karşılanacağına inanmıyorum. Seçime kamış 62 gün… Bu hamle karşılık bulmaz. Halk gereken cevabı verecektir. Kapı arkalarında bunları yapmaya gerek yok. Üst akıldan birileri bunlara taktik veriyor. Bunlar da uyguluyor. Kılıçdaroğlu için ise, muhalefetin genel başkanısın ve aday olamıyorsun. Sana sorarlar; niye muhalefetin başındasın? O zaman çek git orada aday olabilecek gelsin. Bunu sorguladığınız zaman Kılıçdaroğlu’nun proje olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.  

 
Başbakanlık koltuğu son kez Esma'ya emanet
 
Gaziemir’in minik başkanları ‘önce çevre’ dedi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 23 Nisan 2018 Pazartesi 13:32

'2010 yılı' "Yüce Divan'dan kurtulamayacaksın. Allah'ın izniyle seni bir yerde ümüğünden yakalayacağız, o yakalayacağımız yer yüce divan olacaktır." 'Yıl 2018' "Erdoğan Cumhurbaşkanı adayımız " MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli :) siyasette ilkeden bahsedenlere gelsin :)

Yorumu oyla      12      5  
Gürkan 23 Nisan 2018 Pazartesi 11:40

"İyi Parti zaten seçime girebiliyor, bunlara ne gerek var!" diyenler yaşanan gelişmelerin ardından "pazar günü" İyi Parti seçime girebilir diye açıklama yapmak zorunda kaldı :)

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 23 Nisan 2018 Pazartesi 11:19

siz ittifak yapınca adı "cumhur" oluyor başkaları yapınca "cümbüş" ... ha ha ha ... CHP ' den İyi partiye vekil geçişini hazedemeyenler Numan Kurtulmuş , Tuğrul Türkeş , Süleyman Soylu nereden geldi ?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanlık koltuğu son kez Esma'ya emanet
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun: İYİ Parti’nin tek başına seçime gireceğini düşünmüyorum!
Prof. Dr. Tanju Tosun, “Cumhur ittifakının beklentisi kendi oylarından ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan 23 Nisan mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 23 Nisan Ulusal ...
 
Almanya ile yeni kriz! 'İzin vermeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimler öncesinde Avrupa'da Türk vatandaşlarına ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP tarih yazdı, çünkü...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP tarih yazdı, çünkü...
Bozdağ'dan CHP'ye çok sert tepki!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle ...
 
Bahçeli: Tam bir çatırdama ve çürüme hali!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Demokrasi nutku atanların, ilkeli ittifaktan ...
AK Partili Ünal'dan İYİ Parti açıklaması
AK Parti'li Mahir Ünal, CHP'li vekillerin İYİ Parti'ye geçmesini değerlendirdi. ...
Akşener'den 15 vekil için ilk sözler
CHP'li vekillerin partisine geçmesine ilişkin açıklama yapan Meral Akşener, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva