Çuhadar’dan Göçer Ailelerin Çocuklarına Ziyaret

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Suriyeli Öğrenciler, Mevsimlik Tarım İşçileri, Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarını ziyaret etti.

Çuhadar’dan Göçer Ailelerin Çocuklarına Ziyaret


Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi kapsamında düzenlenen telafi Eğitimleri Hendek Mustafa Asım İlkokulunda yapılıyor.

Bu kapsamdaki kursa 6 Öğrenci devam etmektedir. Telafi eğitiminde 1 rehber Öğretmen ve 2 sınıf Öğretmeni görev almaktadır. Telafi programında Türkçe konuşmanın yanı sıra Türkçe okuma-yazma, spor eğitimi, zekâ oyunları öğretilmekte ayrıca rehberlik hizmetleri de verilmekte.
Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Mustafa Asım İlkokulu’nu ziyaret ederek Öğrencilerle uzun süre sohbet etti. Konuşma sürecinde çocukların telafi Eğitimlerinden memnuniyetini belirtmesi İlçe Milli Eğitim Müdürünü de memnun etmiştir.

Ziyaretin devamında ise Mevsimlik Tarım İşçileri ile Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi Projesi kapsamında devam eden Eğitim etkinliklerini de ziyaret eden Çuhadar, etkinliklere 3 Ağustos’tan itibaren 80’a yakın öğrenci katılmakta. 7 Eylül 2018 günü sona erecek etkinliğe katılan Öğrenciler Türkçe, Matematik, Görsel Sanatlar gibi derslerin yanında spor ve halkoyunları da eğitimi de almaktadır diye konuştu.
Öğrencilere Okulda geçirdikleri sürede kahvaltı ve öğle yemekleri verildiğini dile getiren Çuhadar, Öğrencilerin Eğitimleri bittikten sonrada da servisler evlerine teslimi sağlandığını sözlerine ekledi.






Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184