Çubuk’ta Elazığ ve Malatya’ya Gönül Köprüsü

Çubuk’ta Elazığ ve Malatya’ya Gönül Köprüsü

Çubuk'tan Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Yardım malzemesi edilen dualarla yola çıktı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın sosyal medya ve anonsla başlattığı ve daha sonra Çubuk Kaymakamlığı’nın da desteğiyle ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yardım kampanyası, büyük ilgi gördü.

İlçedeki tüm sivil toplum kuruluşların ve 7’den 77’iye tüm vatandaşların destek olduğu kampanyasında kısa sürede bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere AFAD'a teslim edilmek üzere Ankara’ya uğurlandı.

Vatandaşların yardım kampanyasına verdiği destekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, fakir zengin her kesin kampanyaya destek verdiğini kaydetti.

Küçük bir kız çocuğunun getirdiği yardım paketini elinde gösteren Başkan Demirbaş,‘’Hemşehrilerimin bu duyarlılığı karşısında büyük onur duydum. Vatandaşlarımızın bu emanetlerini, dualarını ve selamlarını deprem bölgesindeki insanlarımıza ileteceğiz. Esnaf, memur ve emekli bütün vatandaşlarımızla tek vücut olduk. Birlik ve beraberlik içinde böylesi acıların bir daha yaşanmaması tek temennimiz ve duamızdır. Bir yavrumuz da deprem bölgesine ulaştırılmak üzere bir paket getirdi bize. İçerisinde mektup ve kendince hazırladığı ürünler bulunuyor. Ben onu şoför arkadaşımıza vereceğim. O da inşallah oraya yerine ulaştıracak’’ diye konuştu.

Milli birlik ve beraberliğin üst düzey olduğu bir günü yaşadıklarını söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu’da, ‘’Hamdolsun Çubuklu vatandaşlarımız elinden ne geliyorsa depremden zarar gören vatandaşlarımıza ulaştırmak için seferber oldu. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiler’’ ifadesini kullandı.

Gönderilen yardımlarda kuru gıdadan ıslak mendiline her şeyin olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Lokman Kılıç ise, ‘’İlçe halkımızın büyük teveccühüyle şu an Allah’ın izine bir tırı doldurmuş durumdayız. Kısa sürede binin üzerinde battaniye ve tonlarca kuru gıdayı bölgeye göndereceğiz. Tüm ekibimizle birlikte kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve dayanışmak için seferber olduk’’ dedi. 

Daha sonra toplanan malzemeler bir tına konularak Atatürk Parkı’nın önüne getirildi. Burada İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan tarafından okunan duaların ardından yardım tırı, Elazığ ve Malatya'daki deprem mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

2dsc_1739.jpg2dsc_1747.jpg2dsc08954.jpg2dsc_1751.jpg2dsc08943.jpg2dsc_1734.jpg2dsc_1747-001.jpg3dsc_1745.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.