logo

Çubuk turşu kooperatifi emekçi ve çiftçileri uyardı

Çubuk turşu kooperatifi emekçi ve çiftçileri uyardı

Çubuk Turşu ve Sebze Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hasan Işık emekçi ve çiftçiler için önemli açıklamalarda bulundu.
Ekim günlerinin başladığını ve meteoroloji verilerini paylaşıldığını belirterek uyarıda bulunan Hasan Işık, “Tam şu günler üreticilerimizin fide dikim zamanı bu işi bayram sonrasına ertelemeleri don riski yönünden önemli bir konu. Bir Kişinin kazancı Çubuk’un kazancı, bir kişinin zararı Çubuk’un zararıdır. Cuma akşamı gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği, Cuma ve Cumartesi geceleri ise sıcaklığın düşmesi ile don riski bulunuyor.
Buna göre meteoroloji genel müdürlüğünün 4 günlük verileri şu şekilde: Meteoroloji verilerine göre 22 mayıs Cuma maksimum 23 derece gece 0 derece. Cumartesi günü maksimum 17 derece , gece 0,24 mayıs Pazar maksimum 19 derece gece 2 derece. 25 mayıs pazartesi maksimum 22 derece, gece 4-5 derece sıcaklık bekleniyor. Daha sonraki günler normale dönüyor.
Üreticilerimiz gerekli tedbirleri alarak zarar görmemelerini belirten Işık, işçi yevmiyeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada” Çubuk Ziraat Odası başkanlığı ile yaptığımız görüşmelerde tarlalarda çalışacak mevsimlik işçi yevmiyelerini de 68- 70 TL olarak kararlaştırdık. Üreticilerimiz tavan fiyatın üzerinde anlaşma yapmasınlar. Bu konuda da üreticilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini bekliyoruz “dedi.

#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?
#

Çubuk turşu kooperatifi emekçi ve çiftçileri uyardı” için 1 yorum

  1. Azeri : diyor ki:

    Hasan Işık emekçi ye verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkürler.

    0