Crawley Town Başkanı Eren'den Radyospor'a özel açıklamalar

16.10.2019 - 20:07 | Son Güncellenme: 16.10.2019 - 20:07

İngiltire'nin dördüncü seviyedeki Football League Two'da Crawley Town Başkanı Ziya Eren, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Bir proje takımı olduklarını ifade eden Eren'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Türkiye'de yapamayacağımız için yurt dışına çıktık"

Son olarak Stoke City'i yendik. Hedeflerimize ilerliyoruz, takımın gidişatından memnunuz. Kulübün bütün hissesi bana ait. Türkiye'deki kulüp başkanlığımızın ardından artık bu işin burada olmayacağını anladık. Kulüplerin dernek statüsünden ayrılıp şirketleşmesi lazım. Bunu Türkiye'de yapamayacağımız için yurt dışına gittik. Hedeflerimizde ilk başta İngiltere yoktu. Maaliyet açısından Belçika veya Romanya'yı düşünmüştük ilk etapta.

"Kulüp başkanı olmak için kriter gelmeli"

Yaklaşık 4 yıl önce bu iş başladı. Bu bir proje. Biz futbolu üretmek istiyoruz. Birinci önceliğimiz bu. Geldiğimiz günden bu yana her yıl satış yapıyoruz. Şirketin %100'ü bana ait olduğu için çok hassas karar vermek zorundayız. Yapılmış olması için yapılan hiçbir şey gelecek için çözüm değildir. Devlet bankalarıyla yapılan yapılandırmayla bu iş çözülmez. Borçlanmaları görüyorsunuz. Bu işler nasıl oluyor? Türkiye'deki gelirleri de tahmin edebiliyorum. Kime ne para ödeniyor? Bu maliyetler neden? Özellikle de büyük kulüplerde dönen olaylar çok önemli. Futbolcunun aldığı paraya bakıyorsunuz bir de menajerin aldığı paraya bakıyorsunuz... Kulüp başkanı da olmanın bir kriteri olsun. Göreve gelmeden önce mal beyanı verilmeli.

"Anlayış farkı var"

Bazı oyuncularımızı Türkiye'den takip edenler oluyor. Kulübümüzü inceleyen Türk teknik adamlar da vardı. Türkiye'den bazı hocalardan talepler oldu. Bizim de çalışabileceğimiz kalite de hocalardı. Biz Türkiye'de futbolcuları çok abartıyoruz. Futbola bakış çok farklı. Ben Erciyes'te 8 ila 10 yıl arası görev yaptım. Oradaki gelirin 5 mislini bir senede elde ediyorum. Burada oyuncularımız kulübün çalışanı gibi hareket ediyor. En başta bunları değiştirmek lazım. 6.500 kişilik kapasitesi var stadyumumuzun. 3000 seyirci ortalaması ile oynuyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler