Coşkun Tosun, Beykoz’un tek sorunu spor değil

  • 0
  • 6991
Coşkun Tosun, Beykoz’un tek sorunu spor değil
Coşkun Tosun, Beykoz’un tek sorunu spor değil
Coşkun Tosun, Beykoz’un tek sorunu spor değil
Coşkun Tosun, Beykoz’un tek sorunu spor değil

Beykoz amatör spor kulüp yöneticileri ile bir araya gelen CHP Beykoz Adayı Coşkun Tosun, “İlçemiz her geçen gün fakirleşiyor” dedi.

“Beykoz’da toplumun tüm kesimlerine ulaşacağız” diyerek yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, Beykoz’un tüm spor yükünü omuzlayan amatör spor kulüplerinin başkan, yönetici ve antrenörleriyle bir araya geldi.

Pasha Garden’daki buluşmaya katılım çok yoğun oldu. Coşkun Tosun’un uzun yıllardır spor camiasında tanınan ve sevilen bir isim olması nedeniyle sıcak bir sohbet havasında geçen toplantıda tüm katılımcılar, Beykoz’da sporun üvey evlat durumundan kurtarılması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Sporda yılların birikimi ve var olan dostluğun neticesiyle buraya siyaset yapmak için gelmediğini söyleyen CHP adayı Tosun, “Beni spor yöneticiliğine 25 yıl önce Zeki Aksu itmiştir. O dönem Beykoz Spor Kulübü’nde başlayan yolculuğum 15 yıldır da Çubuklu Spor Kulübü başkanlığı ile devam etmektedir” dedi.

Coşkun Tosun sözlerine şöyle devam etti: “Gösterdiğiniz ilgi ve alaka nedeni ile çok teşekkür ederim. Biz bir olursak yapılmayacak gerçekleşmeyecek şey yok, bunu uzun yıllardır Beykoz Belediyesinde değişik görevlerde değişik başkanlar ile çalışmış bir kişi olarak söylüyorum. Çünkü yaşanan sıkıntıların, kanun, kural, yönetmelik artık ne derseniz deyin hepsine hâkim biri olarak güzel bir ekip kurduk. Beykoz Belediye Meclisi Adaylarını seçerken çok titiz davranıldı, iki tane Faal Spor Kulübü Başkanımız da listede var, değişik dönemlerde değişik kulüplerde görev almış isimler de var. Bakın şu an yanımda duran Kavacık Spor Kulübü’nün Başkanı Suat Yıldız Meclis Üyesi Adayım, Örnekköy Spor Kulübü’nün eski başkanı Özgür Güney Meclis Üyesi Adayım, Anadoluhisarı Spor Kulübü eski başkanı Adnan Güner Meclis Üyesi Adayım. Bana, ‘Meclis üyesi listesi mi yaptın yoksa Kulüpler Birliği’ni mi kurdun diye soruyorlar.  Onlara diyorum ki, ben spordan geldim, spordan gelenleri de seviyorum. Sizi seviyorum sizi” diye konuştu. Tosun’un bu sözleri salonda büyük beğeni topladı.

Beykoz’un tek sorununun spor olmadığının söyleyen Tosun, “İlçemiz her geçen gün fakirleşiyor. Ekonomik kriz artık aileleri parçalıyor. Beykoz’da boşanmalar artık evliliklerden daha çok olmaya başladı. Tüm bunların neticesinde olan çocuklarımıza oluyor. Beykoz’da madde bağımlılığı artık 11 yaşına kadar inmiş durumda. Sokaklarda beni gören anne babaları ‘Başkan biz imarı, işsizliği geçtik artık. Sen bizim çocuklarımızı kurtar.’ Diye yolumu kesiyorlar. Bu dramı görmemezlik edemeyiz. Sizden bu kanayan yaraları tedavi etmek için bir şans istiyorum.” dedi.

Kendisinin spor camiasından gelen bir isim olması ve katılımcıların da uzun yıllardır aynı sıkıntılara çözüm için birlikte çalıştıkları spor adamları olması nedeni ile kendisinin vaatlerde bulunma gereği hissetmediğini, buna da ihtiyaç duymadığını söyleyen Tosun, ”Bakınız Beykoz’da çözülemeyecek hiçbir şey yok. Yeter ki sizler sağlam birer irade ortaya koyun. Beykoz’un üzerine çöken bu kâbusu bertaraf etmemiz gerekiyor. Ben de sizlerin yaşadığı sorunların bire bir muhatabı olan bir kardeşinizim. Vatandaşlarımızdaki kuşkuları bende hissedip yaşamakta idim. “Artık sizin yerinize biz düşünürüz, biz yaparız, biz çözüme kavuştururuz” diyenlere inanılmasın. İrademize sahip çıkalım, öz güvenimizi yukarıya çıkaralım, sizlerden tek bunu istiyorum. Beni sadece Belediye Başkanı seçtirin demiyorum, girin koluma destek olun çözüm yolunda hep birlikte mesafe alalım, çaba sarf edelim diyorum. O zaman bu sorunlar aşılır, kentimiz gelişir, değerlerimize sahip çıkılır, çocuklarımız mutlu olur, ileride evlendiklerinde Beykoz’dan kaçıp gitmeyi düşünmez, mecbur kalmaz. Son 10 yılda binlerce kişi bu ilçeden farklı yerlere gitti, burada ne iş ne de oturacak ev kaldı, insanımız Tekkeköy’e taşınıyor. Bu sorunlara çözüm bulacak uzmanlarımız da yollarımız da yöntemlerimiz de hazır. Bakınız araya bir soru işareti koyup açmıyorum, fakat çok kötü bir durum ortada var. ” şeklinde konuştu.

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun İlçe Spor Kulüp Temsilcileri ile gerçekleştirdiği buluşmada genel mesajların yanında spora ait bakış açılarından da aktarımlarda bulundu. Beykoz Spor Kulübü Binasının tamamlanmasından sonra Beykoz Spor Kulübü Yönetimine verileceğini belirten Tosun, bu binada kendilerine de bir AR-GE Bölümünü kullanma niyetinde olduklarını söyledi.

Coşkun Tosun Beykoz İlçesinde spor bakımından en önemli eksikliklerden birinin de salon sporlarının yapılacağı yer sorunu olduğuna dikkatleri çekerken, ”Elimizde çok amaçlı kullanılabilen, adeta tarih olmaya başlamış bir Salonumuz vardı. Buranın masraflarının yüksek olması nedeni ile yanında yapılan Yüzme Salonu ile birlikte Yücel Başkan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildi. Biz Beykoz İlçemizde ikişer tane Spor Salonu ve Yüzme Salonuna mutlak şekilde bir ihtiyaç olduğu düşüncesindeyiz. Göreve geldiğimizde bunları yapacağız. Bunu yaparken de oldukça geniş bir alana kurulu ilçemizin durumunu da göz önünde bulundurarak yerleri tespit edeceğiz. Beykoz’da halkımızın gidebileceği tek Yüzme Salonumuz mevcut ona da yoğunluk nedeni ile 6 ay süreden önce girebilmeniz mümkün değil ” dedi.

Göreve geldiği anda yapacağı ilk işlerden birinin geçtiğimiz aylarda oluşturulan Beykoz Belediyesi Spor Müdürlüğüne atama yapmak olacağını beyan eden Tosun, belirleyecekleri spor danışmanları ile de Spor Kulüplerinin sorunların çözümünde beklemek zorunda kalmayacaklarını ve anında muhatap bulabileceklerinin sözünü verdi. Spor konusundaki talepler ve sorunların çözümü için kapısının sürekli olarak kulüplere açık olacağını beyan eden Tosun, ”Bilindiği üzere İlçe Spor kulüplerinden birinin Başkanı olarak, İASKF’de de görev yapmaktayım ve İstanbul’daki 39 ilçe içinde bir spor kulübü başkanı olarak ilçe Belediye Başkan Adayı olan tek kişi de benim. Bu da ayrıca bir onur duyduğum şey olmakta. Tabii ki İstanbul’daki değişik spor kulüplerinde Başkanlık görevi ifa eden dostlarımızın da büyük bir teveccühünü kazanmış bulunmaktayız. Onlarda yaşadığımız bu süreci çok yakından takip etmekte, bunun bir örnek teşkil edeceği yününde desteklerini bizlere iletmekteler ” diye konuştu.

Haber Merkezi

Murat Aydın Beykoz’da dernekleri ziyaret ediyor
Önceki Murat Aydın Beykoz’da dernekleri ziyaret ediyor
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz