|

Coşkulu başlangıç

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci dönemini başlatan ve ana teması 'Yeni Atılım Dönemi' olan kongrede tarihi anlar yaşandı. Kongre salonu sabah saatlerinden itibaren dolmaya başladı. “Bitmeyen Sevda” isimli AK Parti’nin kuruluşu ve kurucu lideri Erdoğan’ı anlatan film izletildi. Salon ‘Dombıra' şarkısı ile coştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:48 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Coşkulu başlangıç
​Coşkulu başlangıç

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi, büyük coşkuya sahne oldu. Kongre salonu sabah saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Kongrede üst düzey seviyede güvenlik protokolü uygulandı. Güvenliği Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün tüm birimlerinden 5 bin polis sağladı. Birçok yol ise gece saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Kongre sürecinde bir polis helikopteri de görev yaptı. Emniyet dışında binden fazla teşkilat görevlileri güvenlik görevlilerine yardımcı oldu.

3 AŞAMALI GÜVENLİK

Ankara Spor Salonu’na vatandaş ve basın mensupları 3 aşamalı aramadan geçirilerek alındı. Salona giren herkesin tek tek fotoğrafı çekildi. Kongreye basın mensuplarının ilgisi de büyüktü. Kongreyi yerli ve yabancı bine yakın basın mensubu takip etti. Kongre konuşmaları İngilizce Arapça, Almanca'nın da aralarında bulunduğu bir çok dilde simültane olarak tercüme edildi.

'D
OMBIRA' COŞTURDU

AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Bitmeyen Sevda” isimli AK Parti’nin kuruluşu ve kurucu lideri Erdoğan’ı anlatan kısa filmi izletildi. Salon ‘Dombıra’ şarkısı ile coştu. Salonda 15 Temmuz’un anlatıldığı anda hain darbe girşimine kalkışan FETÖ yuhalandı.

İlk hitap salona giremeyenlere

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım salona giremeyen binlerce partiliye birlikte seslendi. Ardından Erdoğan ve Yıldırım salona birlikte girdi. Davetlilerin oturacağı bölüme, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık forsları yerleştirildi. Erdoğan ve Yıldırım’ı salona girişlerinde, 7 coğrafi bölgeyi temsilen yöresel kıyafetler giymiş kız ve erkeklerden oluşan 14 kişilik çocuk grubu karşıladı.

Olçoklar unutulmadı

15 Temmuz darbe girişiminde alçakça şehit edilen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un fotoğraflarının yer aldığı 'Vatan size minnettar' yazılı poster salonun en görünür yerine asıldı.



Halisdemir'in babası onur konuğu

15 Temmuz’un seyrini değiştiren ve darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir kongreye özel misafir olarak katıldı.


Her dönem için ayrı slogan

AK Parti, kurulduğu 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar 5 olağan, 2 olağanüstü kongre geçirdi. Her kongre için ayrı slogan üretildi. 12 Ekim 2003’teki 1. Olağan Büyük Kongre, “Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek” sloganıyla düzenlenirken, 11 Kasım 2006’daki 2. Olağan Büyük Kongre’nin sloganı “Türkiye’nin partisi, Türkiye’nin lideri” olarak belirlenmişti. 3 Ekim 2009’da yapılan 3. Olağan Büyük Kongre’de “Biz birlikte Türkiye’yiz”, 30 Eylül 2012’deki 4. Olağan Büyük Kongre’de “Büyük millet, büyük güç, hedef 2023” sloganı kullanıldı. Erdoğan’ın Genel Başkanlık koltuğunu Davutoğlu’na bıraktığı 27 Ağustos 2014’teki 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde ise “Hep birlikte yeni Türkiye” sloganı kullanıldı. 12 Eylül 2015’teki 5. Olağan Büyük Kongre için “İlk günkü aşkla”, 22 Mayıs 2016’daki 2. Olağanüstü Büyük Kongre için de “Kutlu Yürüyüşe Devam” sloganı seçilmişti.


Beştepe canlı yayınladı

Tarihi kongreyi Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesi canlı olarak yayınladı. Salonda dev Türk bayrağı, Atatürk, Erdoğan ve Yıldırım fotoğrafları yer alırken salon dışına da Cumhuriyetin kurucusu Atatürk, Erdoğan ve Yıldırım’ın fotoğrafları yan yana asıldı. Ayrıca üzerinde Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı olan dev balonlar uçuruldu.

Bahçeli'ye
vefa

'Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform' sloganıyla düzenlenen Kongre’de yayınlanan filmde 15 Temmuz darbe girişimi ve referandum sürecinde AK Parti'ye destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yer verildi. Videoda Bahçeli’nin Yeni Kapı mitingindeki konuşma anından ve 16 Nisan referandumu öncesinde Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerden 3 ayrı görüntü yer alması dikkat çekti. Kongreye siyasi partilerden MHP, ANAP, BBP, DP, DSP ve HÜDAPAR’dan temsilciler katıldı. CHP ise verdiği söze rağmen kongreye temsilci göndermedi.

Pekçok tabuyu yıktık

Başbakan Yıldırım’ın bizzat telefonla arayarak davet ettiği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kongreye katılmadı ancak bir mesaj gönderdi. Gül'ün mesajında özetle şu ifadeler yer aldı: “14 Ağustos 2001’de o günkü arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz AK Parti, 16 yıllık zaman sürecinde pekçok tabuları yıkmış, kronik sorunlara çözüm üretmiş, siyasi, ekonomik ve sosyal konularda çoklu reformlarla halkımıza çok büyük hizmetler yapmıştır. 3. Olağanüstü Kongresi’nin memleketimiz, Türk demokrasisi ve kutlu davamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

  • Kongreden
    notlar
  • *Erdoğan’ın salona girdiğinden kısa bir süre sonra duygulandığı gözlendi.
  • *Salonda, “Uzun ince bir yoldayım” adlı video yayınlandı. Erdoğan’ın görüntülerinin yer aldığı video salonda büyük bir coşku yarattı.

  • *”Sevdalısını sevdasına kavuşturma vakti”ni anlatan tanıtım filmi izletildi. Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde altına imza attığı projeler anlatıldı.
  • * Kongre salonunda Başbakan Binali Yıldırım’a büyük ilgi gösterildi.
  • * 15 Temmuz’da FETÖ darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok için de “Vatan size minnettar” afişi yer aldı.
  • * Tüzüğe giren “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” teması salona da yansıdı.
  • *Dev Türk bayrağı asılan salonda Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın posterleri asıldı.
  • * Engelli vatandaşların ulaşımı ve salon içinde rahat hareket etmesi için de özel tedbirler alındı.
  • * Salondaki ve dışardaki misafirler için kumanya ve su servisi yapıldı.
  • * Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.
  • * Salonda AK Parti’nin Dombıra başta olmak üzere “Herşey Türkiye için”, “Haydi Anadolu”, “Haydi bir daha” “Tek sevdamız Türkiye” şarkıları çalındı.
  • * FETÖ, PKK, DAEŞ topunuz gelin pankartı açıldı.
  • * Biji Erdoğan sloganları atıldı.
  • * Emine Erdoğan ve Semiha Yıldırım beyaz kıyafetleri ile dikkat çekti.
  • * Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kravatı ile Emine Erdoğan’ın başörtüsü aynı renkti.
  • * Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Eşi Selçuk Bakraktar da kongreye katıldı.
  • * Teşkilat üyeleri ile selfie çektirdi.
  • *Başbakan Binali Yıldırım konuşurken Erzincan seninle gurur duyuyor sloganları yükseldi.
  • *Başbakan konuşmasını tamamladığında bütün salon ayakta alkışladı.


Afişlerdeki
sloganlarla yeni dönem
Afişlerde yer alan sloganlar, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde girdiği yeni dönemi müjdeliyordu. İşte o sloganlar:

Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek

Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan

Millete efendilik için değil millete hizmet için varız

Kutlu dava güçlü Türkiye

Güven demek vefa demek can demek Erzincan

Sağlam irade kurucu lider

Hep birlikte yeni hedeflere

Değişimin lideri milletin partisi

Sağlam irade güçlü Türkiye.




#AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
#Binali Yıldırım
7 yıl önce