Çoşku hakimdi!

Diyarbakır'da Valilik önündeki kutlamalara Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Çoşku hakimdi!

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır ve ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki  "Gençlik Yürüşünün" ardından valilik önünde devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin var olma mücadelesinde büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919'un bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturduğunu belirterek, büyük önder Atatürk'ün bugünü Türk gençliğine armağan ettiğini anımsattı.

ÇOŞKULU KUTLAMA

Demir, gençlerin, ülkenin kalkınmasının en temel dinamiği olduğunu belirterek, "Gençlerine güvenen ve en iyi şekilde yetiştirenler gelecekte var olabilirler. Bu nedenle gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak  gayreti içerisinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Törende, düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ile halk oyunları, jimnastik ve tekvando gösterisiyle sona eren törene Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş da katıldı.

İLÇELERDEKİ ETKİNLİK

Silvan'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından müdürlük salonunda devam etti.

Buradaki törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, şiirler okundu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından törene katılan protokol üyeleri ile öğrenciler çalınan davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Kutlamalara, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

KULP'TA 19 MAYIS

Kulp ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Spor Salonu'nda geçekleştirilen kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kulp Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yiğit Tatar, yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin, Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini belirten Tatar, "Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine cumhuriyete sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır." diye konuştu.

Kulp Anadolu, Anadolu İmam Hatip ve KulÇok Programlı Anadolu liselerince çeşitli gösterilerin sunulduğu kutlamada, ilçe genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz