Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TR83 Bölgesi'ndeki illerin oda ve borsa temsilcileri, akademik danışmanları ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın temsilcileri katıldı.
Kalkınma Bakanlığı ile TOBB temsilcilerinin de iştirak ettiği toplantıya Çorum'dan; Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Funda Ertekin, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatih Arslan, Sungurlu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Levent Akkaş, TOBB Çorum Akademik Danışmanı Doç. Dr. Sabiha Kılıç, Avrupa Birliği Uzmanı Sezin Yılmaz, ve OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın katıldı.
Yaklaşık 7 saat süren toplantıda Çorum, Samsun, Tokat ve Amasya’daki akademik danışmanlar ile birlikte Kalkınma Ajansı, İl Yatırım Destek Ofisi, üniversite ve TEKNOKENT temsilcileri sunum yaptı.
Yoğun olarak üniversite-sanayi işbirliğinin konuşulduğu toplantıda akademik danışmanlar; kendi illerinde hayata geçirdikleri iyi uygulama örneklerini diğer katılımcılarla paylaşırken, OKA temsilcileri de gelecekte çağrıya çıkacakları hibe destekleri hakkında bilgiler verdiler. Bölgesel kalkınmada mevcut sinerjiyi kuvvetlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda ayrıca TOBB’un 81 İlde 81 Akademik Danışman Projesi’nde gelinin son nokta hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı.
TOBB Çorum Akademik Danışmanı, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabiha Kılıç, toplantıda yaptığı sunumda, Çorum’da TSO tarafından kalkınma amaçlı yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kümelenme ve UR-GE Projeleri ile Çorum’un dış ticaret potansiyelinin geliştirildiğini belirten Kılıç, ayrıca başta demiryolu ve havaalanı konularında yürütülen lobicilik faaliyetleri hakkında da bilgilerini paylaştı.
Toplantı, genel değerlendirmenin ardından sona erdi.


Editör: TE Bilisim