148 ülkede onaylı olan MEMORIAD™’ın (Dünya Hafıza, Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatları) Ankara’da düzenlediği 2018 Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’nda Çorumlu Arda Bolat (10), kendi yaş grubunda Türkiye Birincisi oldu.

9 Eylül Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilen yarışmaya Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’den ülkelerinin en iyisi olan 5 ile 12 yaş arasındaki beyin sporcuları katıldı.

Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonasına, Mega Cambridge bünyesinde faaliyet gösteren Çorum Mega Hafıza™ Dâhi Çocuk Merkezi’nden katılan Arda Bolat, yaş grubunda Türkiye Birinciliğine ulaştı.

Öte yandan Çorum Mega Hafıza™ öğretmenlerinden Fatma Ceylan Keçeli, öğrencilerinin Türkiye çapında derece yapmasından dolayı Memoriad™ tarafından, üst üste 4. kez Eğitmen Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.

Türkiye Şampiyonu Arda Bolat ve öğretmeni Fatma Ceylan Keçeli’ye kupa ve başarı belgelerini, Memoriad™ Uluslararası Dönem Başkanı ve aynı zamanda Dünya Hafıza Şampiyonu olan Melik Duyar verdi.

Arda Bolat geçtiğimiz yıl düzenlenen şampiyonada ise ikinci olmuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim