İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, son 17 yılda AK Parti olarak engelli bireylerin hayata katılımında devrim niteliğinde adımlar attıklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İşitme Engeliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mürsel Barıldar ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

‘Toplum olarak tüm engelliler için yapabileceğimiz çok şey olduğunu düşünüyoruz.’ diyen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, engellileri rahat ettirebilmek için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini ve bundan sonra da aynı gayretle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. 
Konuşmasında 31 Mart mahalli idariler seçiminin önemine de değinen Ahlatcı; “31 Mart’ta gerçekleşecek olan bu seçim ülkemiz için ve milletimiz için ne kadar önemli olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu seçim ülkemizle, vatanımızla alakalı bir seçim olacaktır. Beka meselesi olarak dile getirdiğimiz bir husus var. Geçenlerde 50 kardeşimizin şehit edildiği bir saldırıyı yaşadık. Bu hain camilerimizi yıkmakla ülkemizi tehdit etmiştir. Bizler bu saldırıyı lanetle kınıyoruz.31 Mart’ta karşımızda PKK onun siyasi uzantısı HDP ve onun destek verdiği bir takım siyasi parti bulunmakta. Bu karşı cephenin bir tek amacı var o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hükümetten indirmek. Ancak biz sağ duyulu tüm vatandaşlarımızla bunun olmasına izin vermeyeceğiz inşallah. Çünkü tüm dünyaya karşı dik duruşlu bir Cumhurbaşkanımız var. Tek bir amacı vatanına ve milletine hizmet etmek olan Cumhurbaşkanımızı 31 Mart’ta vereceğimiz oylarla destekleyeceğiz. Onun bu dik duruşuna vereceğimiz oylarla destek olacağız. Çorum’da da inşallah AK Parti adayımızı vereceğimiz oylarla kazandıracağız ve tekrardan AK belediyecilik bayrağımızı belediyemize dikmek suretiyle yeniden dalgalandıracağız.” şeklinde konuştu

 

 “KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE ENGELLİ İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYORUZ”
Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamına da önem verdiklerini belirten AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan ise bugüne kadar kamuda 54 bin memur, kamu ve özel sektörde 112 bine yakın işçi kadrosunda engelli istihdamını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Özel sektörde kota fazlası çalıştırılan engellilerin sigorta primlerinin tamamını destek kapsamına aldıklarını, özel eğitime verilen desteği genişleterek bu hizmetlerden faydalanmak için gereken engel oranını yüzde 20’ye kadar düşürdüklerini kaydeden Ceylan: “3 Aralık 2016 tarihli Resmî Gazete otistik bireylere yönelik özel bir otizm eylem planı hazırladık. Bu plan ülkemizde sayıları bir milyonu bulduğu tahmin edilen aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 4-5 milyonluk bir kesim kapsıyor. İçinde altı ana başlığın ve 26 tedbirin yer aldığı bu eylem planı ilgili kurumlarımız tarafından hayata geçiriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız hassasiyetle takip ettiğimizi özellikle belirtmek istiyorum.” dedi

Ceylan konuşmasının devamında, kökenine, meşrebine, bölgesine, başka hiçbir farklılığına bakmadan herkesi insan nazarıyla gördüklerini ve ona göre hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını belirtti. Bununla da kalmayarak, kadınlara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık politikalarını hayata geçirdiklerini bildiren Ceylan, eğitimden istihdama her konuda kadınların ve engellilerin bugün geldiği yerin 17 yıl öncesiyle mukayese etmenin mümkün olmadığını söyledi.
Engelli bireylerin hayata katılımı konusunda, son 17 yılda devrim niteliğinde adımlar attıklarını dile getiren Ceylan, bugün Türkiye’de 513 bin engelli bireyin, evde bakım hizmetinden yararlandığını hatırlattı. Ayrıca, ülke genelinde 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde de 7 bin engelliye hizmet verildiğini ve özel bakım merkezlerinde hizmet alan engelli sayısının ise 16 bine yaklaştığını aktardı. (Haber Merkezi)