Çorum, şimdi daha temiz bir şehir

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TV19’da yayınlanan Murat Erdoğan’la Bakış Açısı programına konuk oldu.

23 Ocak 2017 Pazartesi 16:34
Çorum, şimdi daha temiz bir şehir

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TV19’da yayınlanan Murat Erdoğan’la Bakış Açısı programına konuk oldu.


Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre; TV19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu programın ilk kısmında Çorum Belediyesi’nin temizlik alanındaki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, Çorum’un uzun yıllardan beri temiz şehir diye bilinen bir kent olduğunu, kendilerinin görev yaptığı 8 yıllık dönemde ise bu ifadeyi “Çorum şimdi daha temiz” diye söylenen bir noktaya getirdiklerini söyledi.


Temiz şehir diye bilinen bir şehri daha temiz şehir haline getirmenin daha zor, daha iddialı bir iş olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Temizlik konusunda hem personel, hem ekipman hem de araçlarla ilgili yeni takviyeler yapıyoruz. Göreve geldiğimizde temizlikteki memnuniyet oranı % 64 iken bugün bu oran % 86’ya çıktı.” dedi.


Göreve geldiklerinde Gazi ve İnönü caddelerinde çöp alırken büyük bir trafik sorunu yaşandığına dikkat çeken Başkan Külcü, “Biz Anadolu’da ilk kez yeraltı çöp konteynır sistemini kurduk. Bu sistemden öne caddedeki çöpler etrafa saçılıyor, bu çöplerden sızıntılar oluyor ve sokak hayvanları çöpleri dağıtıyordu. Kısacası, şehrimizin imajına yakışmayan bir tablo ortaya çıkıyordu. Yeraltı konteynır sistemini Türkiye’de sağlıklı olarak ilk uygulayan belediye biziz. Anadolu’da ise ilk uygulayan belediyeyiz. Çorum’a gelip bizim yaptığımız işi inceleyip model alıp uygulayan belediyeler oldu.” dedi.


ÇORUM’DA İZ BIRAKIYORUZ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’a bu zamana kadar yapılmışların dışında farklı bir anlayışla hizmet ettiklerini söyledi. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında farklı hizmetlerle örnek olduklarını ve iz bıraktıklarını söyledi.


Temizlik alanında yapılan hizmetlerin herkes tarafından takdir edildiğini belirten Külcü, “Biz görev gelmeden önce sadece ana caddeler ve sokaklar temizleniyordu. Mahallelerde tam anlamıyla bir temizlik çalışması olmuyordu. Gerekli personel ayarlamamızı yaptık. Şimdi her mahallemizi temizliyoruz. 10 günde bir bütün şehrimizi süpürmüş oluyoruz. Türkiye’de bunu yapan belediye sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Ambalaj atıklarını, atık pilleri, bitkisel atık yağları ve tıbbi atıkları ayrı ayrı topluyoruz. Bunları neden yapıyoruz. 
Çünkü her atık maddenin doğada kaybolma süresi ve bu süre zarfında verdiği zarar birbirinden farklı” dedi.

GELECEK SEÇİMLERİ DEĞİL GELECEK

NESİLLERİ DÜŞÜNEREK ÇALIŞIYORUZ

Başkan Külcü, yaptıkları tüm çalışmaları seçim kaygısı duymadan yaptıklarını belirterek “Biz yaptığımız işlerde Allah’a ve seçim zamanı sandıkta hemşehrilerimize hesap vereceğimizin bilincindeyiz. Biz, çalışmalarımızı seçimleri düşünerek değil gelecek nesillerimizi düşünerek şekillendiriyoruz.” dedi.

EMANETİNE SAHİP ÇIKAN
BİR MİLLETİMİZ VAR

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TV19’da katıldığı Murat Erdoğan’la Bakış Açısı programında yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Başkan Külcü, “Sayın Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği yapılırsa yüzde 98 oyla kabul edilse bile biz bu anayasayı tanımayız diyor. Sen kimsin de tanımıyorsun? Seni oraya kim getirdi? Bu millet getirmedi mi? Bu milletin bir parçası olan CHP delegesi getirmedi mi? Kılıçdaroğlu, ben milleti tanımıyorum diyor. Bir de; eğer Türkiye’de bir anayasa değişikliği yapılacaksa bu kan dökülmeden yapılamaz. Ne demek bu? “Kan dökülsün, terör olsun, insanlar birbirini kırsın ama anayasa değişmesin biz bundan yanayız mı” diyor.  Eğer bir siyasi partinin genel başkanı bunları söylüyorsa onun yanındaki milletvekili ayak da ısırır, bacak da ısırır, kulak da ısırır.” dedi.


CHP’li milletvekillerinin jakoben, dayatmacı, tek partici, eski dönem alışkanlıklarının bir tezahürü olarak hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Külcü, “O dönemler artık kapandı. Yeni Türkiye’de millet korkutulmuş, sindirilmiş bir millet değil. Emanetine sahip çıkma konusunda bedel ödemekten çekinmiyor. 15 Temmuz’da bunu yaşadık ve gördük. Şehit olan 248 kardeşimiz ve 2 binden fazla gazimiz bu iradenin bir yansımasıydı. Eğer gelecek nesillere kaos, kargaşa ve istikrarsızlıktan uzak; güçlü, söz sahibi bir Türkiye bırakmak istiyorsak olması gereken sistem yeni anayasa ile getirilecek olan sistemdir. Duruşlarından ve kararlılıklarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum.” dedi.


Son Güncelleme: 23.01.2017 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165